Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 2005
  Verslagen 2004
      Openingsrit
      Koninginnerit
      Vakantierit
      Wijnrit
      Herfstrit
      Snertrit
  Verslagen 2003
  Verslagen 2002
  Verslagen 2001
  Verslagen 2000
  Verslagen 1999
  Verslagen 1998

Verslag Koninginnerit 2004
 

uitzetters:    Robert en Thea Trouw uit Voorthuizen
controleurs: Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
25 april 2004

De dag begon al goed met een lekker zonnetje. Vol goede moed en zonder de kinderen gingen we richting Achterveld. Robin wilde formule 1 bij vrienden kijken en Mandy wilde gezellig naar opa en oma. Het was wel even wennen dat het zo rustig was in de auto. Maar we deden de zonnebrillen op, de ramen en het dakje open en dachten: ”Gaan met die Audi”. En zo begonnen we aan onze rit, waarvan hieronder een verslagje.
 

2. Na “O R A N J E “ R
Nou, we gingen maar op zoek naar de tekst oranje (met spaties). Het 1e bordje dat we tegenkwamen zag er goed uit maar toch even van dichtbij bekijken. En dat werd beloond, het papiertje was doormidden geknipt en staat het geheel dus niet op 1 achtergrond. Bij het 2e bordje was de O een 0. Het 3e bordje met oranje van boven naar beneden geschreven was goed. Dus we gingen hier rechts en de goede letter Z gehaald.

 
5. “Klettersteeg” R
Er ging meteen een lampje bij ons branden. Het nieuwe reglement art. 5 e, opletten dus!!!!! Ten eerste was je het ANWB-bord met Klettersteeg erop geheel gepasseerd bij het begin van de weg en dat mag niet meer, dit straatnaambord moet je dan ook onmiddellijk vergeten en bij het begin van de weg opnieuw beginnen met je beoordeling. Ten tweede stond er een bordje met daarop Klettersteeq, dit is nu dus de naam van de straat geworden. Deze weg zochten we ook niet. Dus we gingen rechtdoor de letter M halen.
 

6. Voor oranje rechthoek asfaltweg rechts
Even in het reglement gekeken hoe het ook alweer zat. Moeten we de laatste mogelijkheid voor de rechthoek nemen of de eerste weg zodra we de rechthoek zien. Dit laatste bleek het geval en we waren trots dat we dit eindelijk eens goed deden.


7. Na “Oranjeweg” rechts
We gingen op zoek naar een weg die Oranjeweg heet en kwamen die ook tegen. Die weg liep rond en begon en eindigde op de bereden route. Deze weg heet dus helemaal Oranjeweg, het begin (1e weg rechts) en het eind (2e weg rechts). We gingen de weg in waar het bordje Oranjeweg stond en kregen de letter C.

8. Na H ”311” links
In eerste instantie gingen we na het bewuste bordje linksaf het terrein van een supermarkt op, maar daar stond geen opvanger en het vervolg van de routebeschrijving klopte ook niet meer. Dus even terug naar H ”311” en toen beoordeelden we dat dit bordje in een opstal hing. Dus we gingen vrolijk rechtdoor en kwamen een herstelopdracht tegen. Wij vinden het een beetje wazig wat nou precies een opstal is, want later zeiden ze dat dit geen opstal was.
 

9. Na H ”18” en brug, bij WW links
Wij vonden de WW van de ANWB al in bij-positie staan, maar op de paal van het schrikhek zat ook een bordje met daarop Ede en een pijl, dus lekker links gegaan.

13. Na een duiker R

Al vrij snel zagen wij rechts een duiker liggen. Dit iseen watergang onder een weg en dit weggetje leidde naar een stuk land. Alles klopte en we gingen dus rechtsaf. Later werd de opdracht geneutraliseerd (helaas want wij hadden het goed gedaan), wij weten alleen niet waarom.

14. Einde weg L
Aan het eind van de weg keken we naar rechts en zagen heel stiekem een bordje met daarop de aanduiding doodlopende weg. Dus we gingen hier gedwongen naar links en daarna moesten we nog steeds een keer linksaf om de opdracht nog uit te voeren. We kregen hier de letter G, en voor ons gevoel gingen we heel goed.

16. Na de naam van het land waar illegaal een postzegel met een foto van prinses Amalia werd uitgegeven R

We wisten het antwoord op deze vraag niet en dat werd dus gokken. We gokten op Guyana en haalden de letter H op, hierbij stond de herstelopdracht HK. Dus wij gekeerd en daarna nog steeds rechtsaf slaan. Daar stond de letter K en de herstelopdracht HK 1L. Wij keren en toen zagen we een groot ANWB-bord waarop stond dat we  niet linksaf  mochten slaan  dus

reden we rechtdoor. Daar kregen we de letter J en de herstelopdracht HK 1R. Dus dat deden we en kregen nog een H. Later bleek die J onze eerste fout, jammer.

17. Na “VJM”, “VJM”, een, tien, duizend, honderd en duizend R
Deze opdracht deden we op een andere manier goed (mazzel dus). De teksten VJM, een 1, een 10, een 1000 en 100 zagen we op palen ed. hangen. Ook zagen we de letter L rechts van ons staan en schreven deze op. Nu gingen we nog op zoek naar duizend. We reden verder en zagen daar de RC M staan. Laat dat nou het Romeinse cijfer 1000 zijn. We hadden alles en konden de opdracht uitvoeren. Later bleek dat de getallen in het Romeins op de gevel van een huis stonden in de vorm van een jaartal.
 

22. Aanhoudend tussen vlaggen doorrijden (MUG)
Wat hebben wij een hekel aan aanhoudend opdrachten. Zelden doen wij ze goed en dat was ook nu weer het geval. We letten erop dat de vlaggen rechts staan, dat we niet 2 keer dezelfde vlag of weg nemen en toch ging het fout, we zullen dit wel nooit leren.

 
25. Na hij en zij na haar R
Het 1e plaatje was PWA, een hij dus. Nu zochten we een zij na haar. We zagen genoeg haar op de hoofden en op de hond. Toen bespraken we of een zij ook de zij bij je taille kon wezen. Maar nee, dat stond niet in de Prisma en namen we dus de vrouwelijk persoon als zij. We haalden dus de foute letter R.

32. “Olmenlaan” links
Ping !!!!! weer dat lampje. Opletten aan welke kant het bord staat. En ja hoor, het staat weer aan de foute kant dus rechtdoor. De letter Q stond echt verdekt opgesteld dat we er blindelings langsop reden. Terug zagen we hem wel en we waren niet de enige!!

33. Na Nederlandse plaatsnaam R (MUG)

In het verhaaltje stonden 10 plaatsnamen in Nederland. Dus 10 rondjes rijden en 10 keer de V opschrijven.  Bij de  elfde keer  zagen we het  straat-naambordje  Steenweg.  Even  opgezocht  en  helaas

Steenweg ligt toch echt in BELGIE !!!!!
Volgens de uitzetters ligt het in Nederland en gingen we thuis dus kijken op het internet en hebben nergens een Steenweg in Nederland kunnen vinden, en wel in België. (????) We zijn dus van mening dat 10 V’s genoeg zijn. Wel jammer dat ze een moeilijke plaatsnaam als Steenweg gebruiken, we hadden de clou toch door en hadden hem door die moeilijke plaatsnaam toch fout.

37. Eerste weg R

Maar wel met een kar achter de auto. Een hele leuke opdracht, het zet je aan het denken wat verkeersborden nou precies betekenen.

40. Na Duitse vlag, Franse vlag en Nederlandse vlag R
We  zagen  de  vlaggen in de  goede  volgorde,  maar

misten het kleine blauwe vlaggetje,  wat betekent dat we weer bij nummer 1 moesten starten. Heel slordig van ons, want na het lezen van het aanvullend reglement verwachtten we wel zoiets.
 

46. Na zes prinsessenboontjes rechts
Even opzoeken in de Prisma die door het vele gebruik uit elkaar valt. Het zijn sperzieboontjes. Nog even overleg of we kleintjes moesten zoeken of niet. Maar het was duidelijk dat dit een kennismaking met het nieuwe reglement moest zijn en we niet te moeilijk moesten denken. Ze zaten achter glas en dat is toegestaan.

Zo, dit was onze beleving van deze rit. We vonden het een hele leuke rit omdat het o.a. een thema had.

Het thema oranje kwam zelfs terug in de prijzen. Wij vinden dat een applausje waard. En de routebeschrijving was ook zo in elkaar gezet dat je wel alert moest blijven.

We willen de uitzetters bedanken voor deze rit, omdat het niveau beter is dan voorgaande jaren (iets makkelijker).

Arie en Jolanda Kleijer

 

omhoog