Mini - verkeersborden
  Borden omleiding
  ANWB paddenstoel
  Verkeersregels
  Leesplankje
  Landkaart

Miniatuur verkeersborden

Vaak wordt in puzzelritten gebruik gemaakt van miniatuur verkeersborden. Op deze pagina's zijn de verkeersborden volgens het Nederlandse Wegenverkeersreglement met hun officiŽle codes en benamingen opgenomen.

Invoering 14 nieuwe verkeersborden eindelijk definitief

De invoering van de veertien nieuwe verkeersborden (twaalf F- en twee L-borden) in het RVV die eerst in 2015 en later op 1 januari 2016 zou plaatsvinden  is eindelijk definitief. Per 1 juli 2017 heeft Nederland er 14 nieuwe verkeersborden bij.

De nieuwe borden zijn vooral bedoeld om meer duidelijkheid te bieden aan weggebruikers. Nu worden vaak in verschillende gemeenten nog diverse borden gebruikt voor identieke situaties, wat tot verwarring kan leiden. Met de nieuwe borden kunnen tram- of busbanen en de combinatie hiervan beter worden aangegeven. Vergelijkbare nieuwe borden zijn er voor rijbanen die alleen toegankelijk zijn voor tractors en vrachtwagens. Ook zijn er nieuwe borden die uitwijkplaatsen aangeven. Op smalle wegen kun je een uitwijkplaats gebruiken om tegenliggers makkelijker te laten passeren.