Verslagen 2021 - heden
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2010
  Verslagen 2009
  Verslagen 2008
      Paasrit
      Oranjerit
      Pinksterrit
      Allerhanderit
      Jubileumrit
      Snertrit
  Verslagen 2007
  Verslagen 2006
  Verslagen 1998 - 2005

Verslag Paasrit 2008
 

uitzetters:      Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel
16 maart 2008

Download routebeschrijving en uitleg:
 Rit A- en B-klasse  Rit C-klasse  Uitleg


Na een paar maanden relatieve rust in rittensportland (voor ons dan) was het weer zover en konden we aantreden voor de Paasrit. Deze keer uitgezet door Henk en Jannie Hazeleger en dan weet je het wel weer. De vaste controleurs van alle ritten bij AMBC zijn natuurlijk niet voor één gat te vangen en zullen de deelnemers weer veelvuldig op de proef stellen. Als deelnemer zul jij bij dit soort ritten pas achteraf merken dat je (veel?) fouten hebt gemaakt, tijdens de rit verloopt namelijk alles lekker soepeltjes. We gaan van start.

2. na paasei, "PATER STORMSTRAAT", "VAN OLDENBARNEVELTSTRAAT" en veertig asfaltweg L (MUG)
De auto was nog niet op temperatuur, de raadpleegboeken lagen nog niet op de achterbank of daar begon het spektakel al. Welke uitzetter hangt er nu zoveel bordjes langs de weg (Materiaal door Uitzetter Geplaatst, MUG) als er ook voldoende normale borden aanwezig zijn?? Henk zal het wel leuk vinden om in die barre regenbuien de bordjes op te hangen dachten wij, dus MOET er wel iets aan de hand zijn. De XL als hersteller hadden we snel door en na een rondje was de foef afgesloten. Goh… dat ging wel heel erg makkelijk ondanks al dat vele werk (dachten we toen nog). Gelukkig hadden we in ieder geval dit al goed opgelost.


8. bij wegwijzer "Postweg" L (MUG)
En weer een pracht staaltje huisvlijt van Henk (of is het toch Jannie?) Een pracht van een zelfbouw ANWB wegwijzer langs de route. Tot 2 keer toe de auto uit en er maar niet de vinger achter kunnen krijgen wat hier niet klopte. Hier konden we (achteraf) de 1e 30 strafpunten afstrepen. Op een zelfgemaakte WW mogen namelijk alleen plaatsnamen staan. Hier stonden ook getallen bij.


9. na "2A" en 3 eieren asfaltweg R
Eitje. Hier werd niet een of ander specifiek ei gevraagd, dus alle eieren die wij tegen kwamen waren goed, als we ze maar in 1 keer zagen.
 


10. na paasei "Paaseiereneneierenweg" L
Heerlijk in de regen, door de modder naar het kleine bordje om telkens opnieuw te proberen de tekst te controleren waar zelfs de spellingscontrole van op tilt gaat. Even later gaat het raam van de auto open en roept Joan (de navigator) uit het raam “Zie je dat echte straatnaambord niet !”. Hij is fijn…
Weg had dus 2 namen en dat mag niet, wegwezen daar en door naar de volgende opdracht.

11. na "BOB" met piercing asfaltweg L
Hier op zoek naar de tekst BOB met daar een piercing doorheen. Wij waren benieuwd wat de uitzetters hier weer van gebakken hadden.
Eerst een BOB de Verbouwer. Dat was niet wat we zochten. Vervolgens toch nog een behoorlijk stuk doorrijden voordat we bij de bekende gele sleutelhanger aankwamen. Niet echt een tekst te noemen en ook deze foef konden we afstrepen.
 


14. na "31", "31", paasei, kerstman en paashaas "Huigenbosch" L
Nou daar kwam het, zouden Henk en Jannie tijdens carnaval een foto gemaakt hebben? Waar de foto vandaan kwam, weten we niet. Maar buiten het volgorde probleem, de geel verklede kanarie die voor Paashaas wilde doorgaan, overlapte de rood verklede papagaai die voor Kerstman wilde doorgaan, vonden we de hele boel dus van geen kant kloppen.

15. na hele grappige paashazen L
Een foef om snel af te strepen. Wat is nu grappig? Wij kregen de tranen in de ogen van de stukgebeten chocolade paashazen.
 


17. na paasei en verkeersbord eenrichtingsweg R

Tsja, wat moeten we hiervan zeggen. In het aanvullend reglement was het navolgende opgenomen: Als u tijdens de rit een miniatuurverkeersbord als oriënteringspunt hebt gebruikt, is deze hierna voor u niet meer aanwezig.
Onder het eenrichtingsbord hing een zelfgemaakt bordje. Wij al redeneren: “we mogen er niet in, maar als we het bordje voorbij zijn, mag het weer wel”. Nog even lekker wat discussie in de auto en vervolgens besloten wij dat het kon. 3 straten verder kwamen we erachter dat we het zelfgemaakte bordje niet eens goed hadden bekeken. Lekker bezig hè !! Even terug en constateren dat het bordje niet juist was. Echter …. Voor het oplossen van de foef maakt het niets uit.

22. na situatieschets, voor "DLW'" L
Door het extra kommaatje geen sprake van een DLW, dus even om het driehoekje steken en weer verder.
 


25. na oranje bord "P" L
Op weg naar de foef riepen wij al, “daar zal een RC P staan”. Dus geen oranje bordje, want er zit een zwarte P op. Bijna direct doorgereden, maar in de linkerweg stond een straatnaambord “P”. Waarom dat? Even weer terug en jawel! Achter de RC P zat keurig een oranje bord(je). Opdracht was dus uit te voeren.

26. na brug, brug en WW, voor paasei asfaltweg L
Ook hier weer een paar keer uit de auto, maar helaas hebben wij niet kunnen ontdekken dat de WW los hing. Hier scoorden wij ons 2e foutje.
 


28. voor verkeersbord aanduidende vee, bij inrijhek "Lambalgseweg" L
Ook weer een volgorde probleem. Je moet de oriënteringspunten in volgorde tegenkomen. De opdracht moet altijd opgebouwd worden in de volgorde: Na ……., bij ……., voor ……… Dat was hier niet het geval.

30. na brug, paasei en datum uit de 21e eeuw L
Weer zo’n paasei….. er moest toch ergens langs de route wel een keer een verkeerd getekend paasei voorbij komen?? Hier in ieder geval niet. Even doorrekenen en je wist dat 29-2-2020 een datum uit de 21e eeuw is.
 


33. na H "100", voor "PAASBEWUST" R

Dit was een hele gemene. Het leek of er op het bordje “PAASBEWUST” stond. Het waren echter 2 delen. De onderste helft van BEW vormden de letters DLW. Hier mocht je dus niet rechtdoor !

35. na ab L (u mag over de parkeervakken rijden)
Even in de raadpleegboeken op de achterbank en je kon terugvinden dat ab een ander woord (geen afkorting!) is van alfabet. En een alfabet was keurig aanwezig.
 


39. na 10 lettergrepen asfaltweg L (MUG)
Op weg naar de foef vroegen wij ons af “wat is een lettergreep” nu precies. Nog wel wat opgezocht, maar uiteindelijk maar eens (achteraf goed) gegokt.

40. deze opdracht is vervallen
Dit zijn altijd leuke opdrachten. Is een opdracht niet uit te voeren, dan moet je altijd door blijven rijden tot je bij een hersteller komt. Dus niet klakkeloos verder met de volgende opdracht.

42. na routebeschrijving R
Hier hadden we al snel door dat we met een hele grote herstelopdracht te maken hadden. Maar Henk en Jannie, waarom moest die routecontrole zo verschrikkelijk ver weg gezet worden?? Goed voor de kilometertjes, zullen we maar zeggen.
 


45. na paasei en trapezium asfaltweg R

Natuurlijk hing er een vijfkant waar we niks aan hadden. Dus maar even de auto uit en zoeken. Henk (of Jannie) hangt niet voor niets zo’n grote vijfhoek in de boom. Na kort speurwerk het trapezium gevonden. Nu niet snel naar de auto, want andere deelnemers waren ook aan het zoeken. Dus maar een beetje schouderophalend de auto in en vlug weg.

48. na brug, paasei en zebrapad R
Waren we even te snel. Op de viersprong zagen we het verkeersbord op afstand en direct gereageerd. Helaas stond dat bord “bij”. Hadden we eigenlijk moeten zien. Maar helaas foutje 3.


50. na paasei, "PATER STORMSTRAAT" en "VAN OLDENBARNEVELTSTRAAT", voor veertig weg L (MUG)
En daar waren we weer terug bij de situatie aan het begin. Natuurlijk was er wat aangepast, maar het meest belangrijk, namelijk de opengewerkte XL, hadden we niet gezien. Toch nog foutje nr 4 hier noteren.
 


53. na paaasei, voor Duitse benaming van Pasen L
Dit kan niet waar wezen!! Henk en Jannie maken dit soort fouten niet voor niets!! Wie tikt hier nu PAAAS ??? Dit was te makkelijk!! Nog even bij het paasei kijken en jawel! Dit keer zat er een klein geel vlaggetje op en waren we al gefinisht.

Binnen gekomen natuurlijk even met een paar A-klassers de opdrachten doorgenomen. Zoal doorpratend zouden we toch nog wel hier en daar een foutje hebben. Na het lezen van de uitleg kwamen we op 4 fouten. Dat dit voldoende zou zijn voor de 1e plaats, hadden wij niet gedacht. Zeker niet toen we zagen dat we 2 fouten in de laatste 3 opdrachten hadden. Voor de A-klassers is iedere fout een “dure” fout en zitten we altijd heel dicht bij elkaar in de uitslag. In dit geval mochten we dus met één van de zeer mooie prijzen naar huis toe.

Al met al hebben wij weer een ontzettend fijne, goed lopende en plezierige rit gehad. Henk en Jannie bedankt voor het uitzetten en tot de volgende keer!!

Paddy Jans en Joan Oostveen.

 

ritverslag C-klasse

Een kort verslag van de C-klasse opdrachten.

Het begon heel eenvoudig. Eerst passeerde u routecontrole W met daarbij een paasei, om u kennis te laten maken met het gekleurde paasei. Daarna ging u vanwege het miniatuurverkeersbord aanduidende gebod tot het volgen van de rijrichting die op het bord is aangegeven verplicht naar links. Dus niet doorrijden naar de foute routecontrole A.

2. na paasei, "PATER STORMSTRAAT" en "VAN OLDENBARNEVELTSTRAAT" asfaltweg L
De eerste drie oriënteringspunten waren zonder probleem te vinden. Daarna zag u een bord met de tekst XL. Dit is een herstelopdracht, volgens artikel 3e van het reglement. Herstelopdrachten dienen met voorrang op de routeopdracht waarmee men bezig is te worden uitgevoerd. XL betekent viersprong links, dus dit eerst uitvoeren. Daarna nog de routeopdracht uitvoeren: asfaltweg links.

 


8. bij ANWB wegwijzer "Postweg" L (MUG)
In artikel 7 van het reglement staan de in een routeopdracht toegestane afkortingen. ANWB staat daar niet tussen en is dus een niet toegestane afkorting in uw routeopdracht.

10. na paasei "Paaseiereneierenweg" L (officiële straatnaambord als niet aanwezig beschouwen)
Een kwestie van het straatnaambord en de routeopdracht goed lezen. De weg had de naam Paaseiereneneierenweg en u zocht de Paaseiereneierenweg.

17. na paasei eenrichtingsweg R
Na het paasei zag u onder het officiële verkeersbord aanduidende eenrichtingsweg een bijgeplaatst verkeersbord. Dit leek op een rond bord autoweg en dat is een niet bestaand bord. De weg had dus één karakter, namelijk eenrichtingsweg (zie artikel 5d). De opdracht: eenrichtingsweg rechts was dus uitvoerbaar.
 


28. bij inrijhek, voor verkeersbord aanduidende vee "Lambalgseweg" L
Op het bijgeplaatste informatiebord kon u lezen dat dit fraaie hek een inrijhek is. Ook het verkeersbord was aanwezig en de straatnaam was juist.

Terug in Achterveld passeerde u weer routecontrole W met het paasei. Vervolgens het miniatuurverkeersbord dat er in het begin van de rit ook al stond. In artikel f van het aanvullend reglement stond: Als u tijdens de rit een miniatuurverkeersbord als oriënteringspunt hebt gebruikt, is deze hierna voor u niet meer aanwezig. Het miniatuurverkeersbord had u niet gebruikt als oriënteringspunt en was voor u dus nog aanwezig en moest u weer opvolgen. Niet doorrijden naar routecontrole A.

C-klasse gedeelte: Jannie Hazeleger.

Verslag: Paddy Jans en Joan Oostveen.

 


omhoog