Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
      2020
      2019
      2018
      2017
      2016
      2015
      2014
      2013
      2012
      2011
      2010
      2009
      2008
      2007
      2006
      2005
      2004
      2003
      2002
      2001
      2000
  Jubileum
  Toetsenbord
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Jaarvergadering 2003


Uit de Barneveldse Krant van 14 januari 2003
 

AMBC stelt ritten-

programma 2003 vast.

 

Jan en Patrick Buurman overtuigend

winnaar in toerklasse

 

ACHTERVELD De auto- motor- en bromfietsclub Achterveld heeft donderdagavond 9 januari haar jaarvergadering gehouden. De drukbezochte vergadering werd om 20.00 uur door voorzitter Hazeleger geopend. In zijn openingswoord sprak Hazeleger over een uitstekend rittenseizoen met puzzelritten van een goed niveau waar rittensportend Achterveld en omgeving zich naar hartelust in heeft kunnen uitleven. De voorzitter bedankte naast alle uitzetters en controleurs ook de vrijwilligers van de startlocatie cultureel centrum "De Moespot". Hij sprak zijn waardering uit voor deze mensen en had het verder over een geweldig thuishonk waar de activiteiten van de AMBC op een perfecte manier tot hun recht komen. Als laatste bedankte Hazeleger alle adverteerders en sponsors voor hun onmisbare bijdrage aan de vereniging.

Mede vanwege het mooie weer in het achterliggende seizoen is een lichte achteruitgang in het deelnemersaantal te bespeuren. Volgens Hazeleger is dit echter beslist niet verontrustend te noemen. De belangstelling voor de Achterveldse vereniging neemt alleen maar toe. Zeker niet in de laatste plaats is dit te danken aan het bijzonder deskundige uitzettersteam en de vele promotie zoals een uitgebreide internetsite. In het uitgebreide jaarverslag van secretaris Buurman werd gesproken over bijzonder goede ritten van een uitstekend niveau, waarbij de enthousiaste uitzetters stuk voor stuk een prachtig stukje werk hebben neergezet. Buurman bedankte ook het voorzittersechtpaar Henk en Jannie Hazeleger voor het feit dat zij alle ritten dit jaar hebben gecontroleerd. Volgens Buurman vormt de ritcontrole een extra stimulans voor de club en heeft het bovendien veel organisatorische voordelen.

Het financiŽle verslag werd  vanwege ziekte van penningmeester Thea Trouw gepresenteerd door de voorzitter. Aan de hand van een gedetailleerd overzicht werd duidelijk gemaakt dat de cijfers voor de Achterveldse vereniging er goed uitzagen. Bij de presentatie van de begroting voor 2003 sprak Hazeleger namens Trouw vertrouwen uit voor de toekomst van de Achterveldse vereniging.

In de toerklasse werd de equipe van Jan en Patrick Buurman uit Barneveld uitgeroepen tot kampioen 2002. In de laatste rit wist deze formatie een uitstekende prestatie neer te zetten waarmee ze hun rivaal op afstand hielden en het kampioenschap hun niet meer kon ontgaan. Helaas kon Patrick vanwege ziekte niet aanwezig zijn, zodat zijn broer de honneurs waar moest nemen. De kampioenen werden gehuldigd door het bestuur en zullen komend seizoen hun prestaties in de sportklasse gaan leveren.

In de zware sportklasse, waarin de ervaren rijders uitkomen, ging alle eer dit jaar naar de equipe van Henny en Frieda Slotboom uit Apeldoorn. In tegenstelling tot de toerklasse was in de sportklasse de strijd na vijf ritten volledig gestreden. Equipe Slotboom stond met drie ritzeges op hun naam zo sterk, dat de strijd eigenlijk al was beslist voordat de laatste rit begon. Zij wisten een bijna maximale score van 199 punten te behalen. Tijdens de huldiging sprak de voorzitter van een mooie prestatie, die veel waardering oogstte bij de sterke concurrentie. Onder luid applaus namen deze sportieve deelnemers de ruimschoots verdiende eretitel in ontvangst.

In het nieuwe seizoen zullen de puzzelritten van de AMBC allen starten vanuit cultureel centrum "De Moespot" aan de Jan van Arkelweg te Achterveld. Het rittenprogramma is als volgt vastgesteld: Op 23 maart gaat het seizoen van start met de openingsrit, uitgezet door het voorzittersechtpaar H.J. Hazeleger uit Scherpenzeel. De koninginnerit zal op 27 april plaatsvinden met als uitzetters Klaas Visser en Miranda Disselhorst uit Deventer. Op 1 juni zal de primeur op uitzettersgebied van Robert en Thea Trouw uit Voorthuizen plaatsvinden, zij zullen de vakantierit uitzetten. Equipe B. van der Horst uit Harderwijk zal op 21 september de wijnrit voor zijn rekening nemen, terwijl de herfstrit op 19 oktober zal worden uitgezet door nieuwbakken kampioenen equipe H. Slotboom uit Apeldoorn. Het rittenseizoen zal worden afgesloten met de traditionele snertrit welke op 23 november zal worden uitgezet door G.L. de Haan uit Nijkerk.

De leden waren bijzonder te spreken over het fraaie programma, en wachten vol spanning de prestaties van het uitzettersteam 2003 af. Het zal ongetwijfeld zorgen voor zes ritten van een goed niveau. Nadat in de rondvraag nog enkele punten onder de aandacht werden gebracht, bedankte voorzitter Hazeleger omstreeks 22.00 uur de aanwezigen voor hun belangstelling.

Indien u meer informatie wilt over de AMBC, kunt u contact opnemen met de heer E. Buurman (tel. 0342 - 41 25 03). Op de website http://www.ambc.achterveld.net kunt u tevens alle informatie over deze unieke Achterveldse vereniging en haar puzzelritten vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
Kampioenen Toer-klasse Jan Buurman
en Pattrick Buurman (niet aanwezig)
Kampioenen Sport-klasse:
 Henny en Frieda Slotboom
   
omhoog
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter