Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
      2020
      2019
      2018
      2017
      2016
      2015
      2014
      2013
      2012
      2011
      2010
      2009
      2008
      2007
      2006
      2005
      2004
      2003
      2002
      2001
      2000
  Jubileum
  Toetsenbord
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Jaarvergadering 2004


Uit de Barneveldse Krant van 8 januari 2004

Rittenprogramma vastgesteld tijdens

jaarvergadering


AMBC Achterveld huldigt

kampioenen

 

ACHTERVELD - De Auto-, Motor- en BromfietsClub (AMBC) Achterveld heeft dinsdagavond 6 januari tijdens haar traditionele jaarvergadering de kampioenen van afgelopen seizoen in het zonnetje gezet. De hoogste eer was weggelegd voor de equipes van Bertus van der Horst (sportklasse) en Johan van der Hoef (toerklasse).

Voorzitter Hazeleger was in zijn openingswoord vol lof over de leden, die in groten getale naar Achterveld waren gekomen. De AMBC heeft in 2003 vijf puzzelritten georganiseerd, waarop menigeen met plezier kon terugkijken. De voorzitter bedankte naast alle uitzetters en controleurs en ook de vrijwilligers van startlocatie "De Moespot". Hij sprak zijn waardering uit voor de vrijwilligers die altijd voor de club klaarstaan en roemde eveneens de prachtige locatie. Als laatste bedankte Hazeleger alle adverteerders en sponsors voor hun "onmisbare bijdrage".

Mede vanwege de bijzonder warme weersomstandigheden en het niet doorgaan van één van de ritten was er vorig jaar een achteruitgang in het deelnemersaantal te bespeuren. Volgens Hazeleger "niet verontrustend", maar de animo in het nieuwe seizoen zal kritisch worden gevolgd.

In het uitgebreide jaarverslag van secretaris Buurman werd gesproken over een vijftal "mooie ritten", waarbij de secretaris vol lof was over de deskundigheid waarmee de uitzetters hun kwaliteiten hadden gepresenteerd aan het AMBC-publiek. Buurman bedankte ook het voorzittersechtpaar Henk en Jannie Hazeleger voor het feit dat zij alle ritten hadden gecontroleerd.

Het financiële verslag werd gepresenteerd door de aftredende penningmeester Thea Trouw. Aan de hand van een heldere balans werden de zaken duidelijk uiteengezet, waarbij de cijfers voor de Achterveldse vereniging er bovendien goed uitzagen. De penningmeester sprak dan ook van een gezonde vereniging met een goed toekomstperspectief.

Terug aan het front

In de toerklasse werd de uit Barneveld afkomstige equipe Van der Hoef gehuldigd als kampioen. Deze formatie was na een zware strijd met de concurrentie als winnaar uit de bus gekomen. Een mooie prestatie waarmee het echtpaar Van der Hoef van harte werd gefeliciteerd.

In de sportklasse, waar de ervaren rijders uitkomen, ging de eer naar de equipe van B. van der Horst. De Harderwijkers zijn na een rustperiode van vier jaar weer helemaal terug aan het front. Tussen 1996 tot 1999 gingen zij er al vier achtereenvolgende jaren met de titel vandoor.

Ook in het bestuur vond een wisseling plaats. De voorzitter nam afscheid van de penningmeester Thea Trouw. De afgelopen vier jaar zwaaide Thea samen met echtgenoot Robert Trouw de financiële scepter bij AMBC Achterveld. De voorzitter roemde hun nauwgezetheid. Als nieuwe penningmeester werd Henny Slotboom uit Apeldoorn aangesteld, zodat het bestuur weer compleet is.

In het rittensportjaar 2004 zal de AMBC met een nieuw reglement gaan rijden, waarmee de vereniging zich aansluit bij de landelijke normen. Steeds meer verenigingen uit de regio nemen deze stap, waardoor er één duidelijke lijn ontstaat voor deelnemers aan puzzelritten.

Het rittenprogramma werd als volgt vastgesteld: Op 28 maart gaat het seizoen van start met de openingsrit, uitgezet door Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel. De koninginnerit zal op 25 april plaatsvinden, uitgezet door de Voorthuizense equipe Robert en Thea Trouw. Op 6 juni zal de formatie Klaas Visser en Miranda Disselhost uit Deventer de vakantierit voor haar rekening nemen. De kampioenen van 2003, Bertus en Henny van der Horst uit Harderwijk, zullen op 26 september weer zorgen voor een sterk staaltje rittensport. Op 24 oktober mag de equipe van de nieuwe penningmeester Henny en Frieda Slotboom uit Apeldoorn zich van haar sterkste kant laten zien. Het rittenseizoen wordt afgesloten met de traditionele snertrit, die op 21 november wordt uitgezet door de Nijkerkse equipe Graddus de Haan.

 

   
Kampioenen sportklasse:
Henny en Bertus van der Horst
Kampioenen toerklasse:
Wendy en Johan van der Hoef
   
Bedankjes voor:
Teuni

Jannie

Robert
     
omhoog
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter