Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
      2020
      2019
      2018
      2017
      2016
      2015
      2014
      2013
      2012
      2011
      2010
      2009
      2008
      2007
      2006
      2005
      2004
      2003
      2002
      2001
      2000
  Jubileum
  Toetsenbord
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Jaarvergadering 2005


Uit de Barneveldse Krant van 8 januari 2005

Equipe Kleijer levert ongekende

prestatie in B-klasse


AMBC Achterveld breidt

rittensportgebied uit


ACHTERVELD - De Auto-, Motor- en BromfietsClub (AMBC) Achterveld heeft donderdagavond 6 januari tijdens haar jaarvergadering de kampioenen van afgelopen seizoen gehuldigd. De hoogste eer was weggelegd voor de Barneveldse equipe Arie en Jolanda Kleijer die met een maximale score wist te promoveren naar de A-klasse.


De goedbezochte vergadering werd om 20.00 uur door voorzitter Henk Hazeleger geopend. In zijn openingswoord gaf Hazeleger te kennen dat hij goed te spreken was over het seizoen 2004. In de voorgaande jaren heeft de vereniging met wat verminderde deelname te maken gehad, maar gelukkig is dit aan het stabiliseren.

Dat zelfs de oud-leden hun hart nog bij de vereniging hebben, bleek uit de prachtige bemoedigingkaart van oprichter en oud voorzitter Jan Schouten die tijdens de vergadering rondging. Schouten, voormalig dorpsgeschiedschrijver van Achterveld, had zelfs een kleine toepasselijke rebus vermeldt, onder aan de kaart, die voor veel hilariteit zorgde.

Volgens de voorzitter is het niveau van de ritten uitstekend te noemen waarbij de deskundige uitzetters altijd hun uiterste best doen om de ritten ook voor beginners aantrekkelijk te maken. Ook het nieuwe reglement, waar alle puzzelritverenigingen in Midden-Nederland nu op rijden, werd nog even aangehaald. Een aantal leden van de AMBC heeft veel energie gestopt in de totstandkoming hiervan, maar dit is het ten volle waard geweest, aldus de enthousiaste voorzitter

Hazeleger bedankte naast alle uitzetters en controleurs ook de vrijwilligers van startlocatie "De Moespot". Hij sprak zijn waardering uit voor deze mensen en had het ook over een geweldig mooi honk waar de deelnemers het goed naar hun zin hebben en bovendien een gezellige sfeer heerst. De uistekende samenwerking in het bestuur passeerde ook nog even de revue, waarbij enkele nieuwe initiatieven, zoals vernieuwing van de ritmaterialen en uitbreiding van het rittensportgebied alvast werden genoemd. Als laatste bedankte Hazeleger alle adverteerders en sponsors voor hun onmisbare bijdrage aan de vereniging.

In het fraai in elkaar gezette jaarverslag van secretaris Evert Buurman werd gesproken over een zestal "fantastische ritten", waarbij de secretaris vol lof was over de deskundigheid waarmee de uitzetters hun kwaliteiten hadden gepresenteerd aan het AMBC-publiek. Buurman bedankte ook het voorzittersechtpaar Henk en Jannie Hazeleger voor het feit dat zij alle ritten hadden gecontroleerd. Ook over de rekenkamer was Buurman goed over te spreken, alles is vlot en goed gestructureerd verlopen. Ondanks het feit dat het deelnemersaantal stabiel is gebleven, kunnen we volgens de secretaris best meer deelnemers gebruiken. En daar gaan we voor in 2005, was zijn gedreven slotzin waarvoor hij een krachtig applaus oogstte.

Het financieel verslag werd gepresenteerd door de vorig jaar nieuwgekozen penningmeester Henny Slotboom. De penningmeester had een helder verslag gemaakt zonder gebruik te maken van moeilijke kreten zoals activa en passiva, omdat hij volgens zijn zeggen geen boekhouder van beroep is, maar wel zijn beste beentje heeft voorgezet om alles helder uiteen te zetten. Het financieel verslag en de begroting zagen er in ieder geval professioneel uit en bovendien waren de cijfers van de Achterveldse vereniging positief. De kascommissie sprak lovende woorden over penningmeester Slotboom waarmee het financiŽle gedeelte van de vergadering werd afgesloten en de begroting voor 2005 was vastgesteld.

 

Ongekende prestatie

In de B-klasse werd de equipe van Arie en Jolanda Kleijer uit Barneveld uitgeroepen tot kampioen 2004. Na vier ritten was het voor deze equipe al duidelijk dat het kampioenschap ze nauwelijks meer kon ontgaan. Alle ritten waren tot dan toe gewonnen, waardoor zij een zeer sterke plaats in het klassement innamen en uiteindelijk de volle 200 punten wisten binnen te slepen. De kampioenen werden gehuldigd door het bestuur en zullen komend seizoen hun prestaties in de A-klasse gaan leveren.

In de A-klasse, waar de ervaren rijders uitkomen, ging alle eer naar de equipe van Henny en Frieda Slotboom uit Apeldoorn. Ook deze equipe heeft optimaal gepresteerd in 2004 en wist eveneens de maximaal te behalen score van 200 punten volledig binnen te halen. Tijdens de huldiging sprak de voorzitter van een ongekende prestatie. Onder luid applaus namen deze sportieve deelnemers de ruimschoots verdiende eretitel in ontvangst.

In het verdere verloop van de vergadering werd ondermeer de uitbreiding van het rittensportgebied toegelicht. Met ingang van dit seizoen zal de AMBC behalve in Leusden ook in de gemeente Scherpenzeel en Woudenberg hun ritten gaan uitzetten, een welkome aanvulling die bij de leden goed werd ontvangen. Vervolgens werd de mogelijkheid tot invoering van een extra klasse besproken. In de uitgebreide discussie die hierop volgde, werd besloten een extra C-klasse op proef te gaan invoeren met als doel de aantrekkelijkheid voor nieuwe deelnemers nog groter te maken.

Het rittenprogramma is als volgt vastgesteld: Op 13 maart gaat het seizoen van start met de paasrit, uitgezet door Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel. De lenterit zal op 17 april plaatsvinden, uitzetter is Herman Vrielink uit Rhenen. Op 22 mei wordt de vakantierit gehouden, de uitzetter is nog niet bekend. Bertus en Henny van der Horst uit Harderwijk nemen op 11 september de herfstrit voor hun rekening en op 9 oktober mag de equipe van Henny en Frieda Slotboom uit Apeldoorn zich van haar sterkste kant laten zien. Het rittenseizoen wordt afgesloten met de traditionele snertrit, die op 20 november wordt uitgezet door de Nijkerkse equipe Graddus de Haan.

Nadat in de rondvraag nog enkele punten onder de aandacht werden gebracht, bedankte voorzitter Hazeleger omstreeks 22.30 uur de aanwezigen voor hun belangstelling. Voor informatie over de AMBC kunt u terecht bij Evert Buurman (tel. 0342 - 41 25 03) of op de website www.ambc.achterveld.net.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
Kampioenen A-klasse:
Henny en Frieda Slotboom
Kampioenen B-klasse:
Jolanda en Arie Kleijer
   

Bedankjes voor: Teuni Henny Frieda en Jannie

 
omhoog
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter