Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
      2020
      2019
      2018
      2017
      2016
      2015
      2014
      2013
      2012
      2011
      2010
      2009
      2008
      2007
      2006
      2005
      2004
      2003
      2002
      2001
      2000
  Jubileum
  Toetsenbord
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Jaarvergadering 2006


Uit de Barneveldse Krant van 11 januari 2006

Slotboom en Bebingh

imponeren


Kampioenen AMBC Achterveld in

zonnetje gezet

 

ACHTERVELD - De Auto-, Motor- en BromfietsClub (AMBC) Achterveld heeft maandagavond 9 januari tijdens haar jaarvergadering de kampioenen van afgelopen seizoen gehuldigd. Zowel in de A- als in de B-klasse werden fantastische prestaties geleverd en wisten de equipes van Henny Slotboom en Jacob Bebingh de maximale score te behalen. Bebingh promoveert dankzij deze verdienstelijke prestatie bovendien naar de A-klasse.

Voorzitter Hazeleger opende om 20.00 uur de vergadering. Hij was in zijn openingswoord vol lof over de leden, die in grote getale naar Achterveld waren gekomen om deel te nemen aan deze vergadering. "In de regio zien we rittensportclubs verdwijnen en vele verenigingen kampen met een tekort aan belangstelling, terwijl de Achterveldse club bijzonder goed draait", aldus de voorzitter. De vereniging zit overduidelijk in de lift. Maar liefst 191 equipes deden mee aan de puzzelritten, een deelnemertal dat in de afgelopen 10 jaar niet werd behaald.


Veel animo

De stijgende belangstelling is volgens de enthousiaste preses mede te danken aan de vele acties die het bestuur de afgelopen periode heeft ontplooid. De uitgebreide advertentiecampagne, de continu 'up-to-date' gehouden website en de begeleiding van nieuwe deelnemers passeerden hierbij de revue. Dat het bestuur niet stil heeft gezeten bleek ook uit het prachtige nieuwe ritmateriaal, de werving van nieuwe adverteerders, de goed verzorgde prijzentafel en de uitbreiding van het puzzelrittengebied. Deze succesvolle actie heeft ervoor gezorgd dat de puzzelritten niet alleen meer in Leusden maar ook in Scherpenzeel en Woudenberg mogen worden georganiseerd.

Hazeleger bedankte naast alle uitzetters en controleurs ook de vrijwilligers van startlocatie "De Moespot". Hij sprak zijn waardering uit voor deze mensen en had het ook over de warme ontvangst en de prettige manier waarop de deelnemers worden bediend, waardoor zij het goed naar hun zin hebben en er bovendien een gezellige sfeer heerst. Een speciaal woord van dank richtte de voorzitter ook naar transportbedrijf De Haan uit Nijkerk die de sponsoring van de uitzetters verzorgd. Als laatste bedankte Hazeleger alle adverteerders voor hun onmisbare bijdrage aan de vereniging.


Beginners

Bovendien is in het jaar 2005 een nieuwe C-klasse ingevoerd. Deze categorie is in het leven geroepen voor de beginners in de rittensport. Op de vorige jaarvergadering is deze klasse op proef ingevoerd, omdat de meningen over de haalbaarheid nogal waren verdeeld. Het aantal nieuwelingen is echter aanzienlijk toegenomen, waardoor deze klasse mag worden gezien als een gouden greep en hiermee overduidelijk tot een volwaardige klasse is uitgegroeid.

Mede vanwege de toenemende belangstelling is het bestuur uitgebreid met Johan van der Hoef uit Barneveld en Herman Vrielink uit Rhenen.

De AMBC heeft in 2005 zes puzzelritten georganiseerd van een bijzonder niveau die, voor zowel de nieuwelingen als de professionals, goed waren te rijden. Menigeen kijkt hier met plezier op terug. In de nieuwe C-klasse werd de equipe van Henk Gielen en Marco Lesmeister uit Amersfoort gehuldigd als kakelverse kampioen. Met hun behaalde 184 punten vormden zij een waardig kampioen in deze nieuwe klasse. In de B-klasse wist ervaringsdeskundige Jacob Bebingh samen met zijn ritpartner Hans Jansen het maximaal aantal van 200 punten te scoren. Met deze geweldige prestatie is de promotie naar de A-klasse een logisch vervolg. Zij zullen het komend seizoen een equipe vormen, die ook in de A-klasse van zich zal laten spreken.

In de A-klasse, waarin de cracks in de rittensport uitkomen, ging alle eer dit jaar wederom naar de Apeldoornse equipe Henny en Frieda Slotboom. Dat de Apeldoorners op eenzame hoogte staan, bleek wel uit het feit dat zij voor het tweede jaar de uitzonderlijke prestatie wisten te leveren van een maximaal behaalde score van 200 punten.


Hoogste eer

Dat de AMBC ook landelijk op de kaart staat, blijkt uit het feit dat de hoogste eer in de A-klasse van het Nationaal Kampioenschap Teamrit Puzzelen ook dit jaar weer naar leden van de Achterveldse vereniging is gegaan. Het kwartet Bertus en Armando van der Horst uit Harderwijk en Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel wisten deze prestigieuze titel in 2005 wederom op hun naam te zetten en prolongeerden hiermee hun nationale titel.


Rittenprogramma

Het rittenprogramma van AMBC Achterveld is bekend gemaakt. Op 19 maart gaat de vereniging van start met de lenterit en op 23 april zal de koninginnerit plaatsvinden. Op 5 juni zal in de ochtend een pinksterrit worden georganiseerd. Na de vakantieperiode gaat het seizoen verder op 3 september met een rit die de naam allerhanderit draagt. Op 8 oktober staat de wijnrit geprogrameerd, terwijl het seizoen wordt afgesloten op 12 november met de snertrit. Voor informatie over de AMBC kunt u terecht bij Evert Buurman (tel. 0342 - 41 25 03) of op de website www.ambc.achterveld.net.

   
Kampioenen C-klasse:
Henk Gielen en Marco Lesmeister
Kampioenen B-klasse:
Hans Jansen en Jacob Bebingh
   
Kampioenen A-klasse:
Frieda en Henny Slotboom
Alle kampioenen op een rij
   
omhoog
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter