Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
      2020
      2019
      2018
      2017
      2016
      2015
      2014
      2013
      2012
      2011
      2010
      2009
      2008
      2007
      2006
      2005
      2004
      2003
      2002
      2001
      2000
  Jubileum
  Toetsenbord
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Jaarvergadering 2007


Uit de lokale pers januari 2007

Equipe Van der Horst

imponeert

 

AMBC stelt programma 2007 vast

 

ACHTERVELD - De Auto-, Motor- en BromfietsClub (AMBC) Achterveld heeft maandagavond 8 januari tijdens haar jaarvergadering de kampioenen van afgelopen seizoen gehuldigd. De hoogste eer was weggelegd voor de Harderwijkse equipe Bertus en Henny van der Horst die met een maximale score van 200 punten een prominente winnaarpositie innam. Ook in de overige klassen werden goede prestaties neergezet. In de B-klasse liet solorijder Joop van der Gronden met zijn behaalde 194 punten zijn opponenten ver achter zich. Van de C-klasse deelnemers behaalde Willem en Arda Olie uit Hellevoetsluis met 178 punten de hoogste score waarmee zij op verdienstelijke wijze promoveerden naar de B-klasse.

Om klokslag 20.00 uur werd de drukbezochte vergadering door voorzitter Hazeleger geopend. In zijn openingswoord was hij vol lof over de leden en het grote deelnametal aan de puzzelritten. De vereniging floreert zoals dit in de afgelopen jaren niet meer is voorgekomen. Vorig jaar is deze trend al ingezet en noemde het bestuur een deelnemertal wat de afgelopen 10 jaar niet meer werd behaald. Dat er dit jaar wederom een aanzienlijke stijging te melden valt, is volgens de voorzitter een teken dat de groeiende en bloeiende vereniging op de goede weg is.


Rode draad

Volgens de enthousiaste preses zal het bericht dat het goed gaat met de club deze avond als een rode draad door de vergadering gaan lopen. Het bestuur heeft vele acties ontplooid in 2006 waarbij de uitgebreide advertentiecampagne, de prachtige prijzentafel, de fantastische verzorging in startlocatie "De Moespot" en de continu 'up-to-date' gehouden website de revue passeerden. De AMBC organiseerde in 2006 een zestal puzzelritten, waarop menigeen met plezier kan terugkijken. De voorzitter bedankte alle uitzetters en controleurs en sprak ook zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers die altijd voor de club klaarstaan. Een speciaal woord van dank richtte de voorzitter aan transportbedrijf De Haan uit Nijkerk en de heer Vrielink uit Rhenen, die de sponsoring van de uitzetters verzorgen. Als slot van zijn openingswoord bedankte Hazeleger alle adverteerders en sponsors voor hun "onmisbare bijdrage" en sprak ook zijn waardering uit voor de vrijwilligers van startlocatie "De Moespot" die ervoor zorgen dat de puzzelaars een echt thuishonk hebben in Achterveld.

In het uitgebreide jaarverslag van secretaris Buurman, dat vanwege diens afwezigheid werd vol verve gelezen door vice-voorzitter Herman Vrielink, werd gesproken over een zestal "mooie ritten", waarbij de secretaris vol lof was over de deskundigheid waarmee de uitzetters hun kwaliteiten hebben gepresenteerd aan het AMBC-publiek. Buurman bedankte ook het voorzittersechtpaar Henk en Jannie Hazeleger voor het feit dat zij alle ritten hebben gecontroleerd


Vuurdoop

Henny Slotboom en Johan van der Hoef waren aftredend en werden hartelijk bedankt voor hun inzet in het bestuur. Als nieuwe bestuursleden werden Joop van der Gronden en Jan Traa voorgesteld en zij werden met een hartelijk applaus door de leden verwelkomd. Omdat de aftredende penningmeester Henny Slotboom niet aanwezig kon zijn op deze avond, werd het financieel verslag gelijk als een soort vuurdoop door de nieuwe penningmeester gepresenteerd.

Aan de hand van een heldere balans wist Traa de zaken duidelijk uiteen te zetten, waarbij de cijfers voor de Achterveldse vereniging er goed uitzagen. De nieuwe penningmeester sprak van een gezonde vereniging met een goed toekomstperspectief waar hij graag zijn steentje aan bij wil gaan dragen. De kascommissie sprak lovende woorden over penningmeester Slotboom en diens opvolger Traa waarmee het financiŽle gedeelte van de vergadering werd afgesloten en de begroting voor 2007 was vastgesteld.

Twee jaar geleden is er voor de beginners met weinig of geen ervaring een nieuwe C-klasse ingevoerd. Dat deze klasse in een behoefte voorziet, is ook dit jaar duidelijk gebleken, de voorzitter sprak hierbij zelfs van een schot in de roos. Willem en Arda Olie uit Hellevoetsluis werden met hun behaalde 178 punten in deze klasse tot winnaar uitgeroepen. In de B-klasse wist ervaringsdeskundige Joop van der Gronden uiteindelijk de felbegeerde overwinning in de wacht te slepen. Gezien het feit dat Van der Gronden solorijder is en toch 194 punten wist te behalen, vormt dit een bijzonder knappe prestatie en zal hij in de A-klasse ongetwijfeld leuk mee gaan draaien.


Terug aan het front

In de A-klasse, waarin de cracks in de rittensport uitkomen, ging alle eer naar de Harderwijkse equipe Bertus en Henny van der Horst. De hoogste eer is een aantal jaren buiten het bereik van deze ervaren puzzelaars geweest, maar met deze behaalde kampioenstitel is de familie Van der Horst duidelijk weer terug aan de top. Dat in de A-klasse de topequipes van Nederland deelnemen en uitzonderlijke prestaties worden geleverd, werd wederom bewezen door de maximaal behaalde score van 200 punten, welke de trotse winnaar op zijn naam wist te zetten. Voor het derde achtereenvolgende jaar wist een AMBC A-klasse winnaar deze uitzonderlijke prestatie op de kaart te zetten waarmee duidelijk wordt onderstreept dat de Achterveldse puzzelaars van een kwalitatief hoog gehalte zijn.


Rittenprogramma

Het rittenprogramma is als volgt vastgesteld: Op 18 maart gaat het seizoen van start met de lenterit, uitgezet door het nieuwe bestuurslid Joop van der Gronden uit Renkum. De oranjerit zal op 22 april plaatsvinden, uitzetters zijn Herman en Hanny Vrielink uit Rhenen. Op 28 mei wordt in de ochtend een pinksterrit georganiseerd, waarvoor Rob Belfi uit Apeldoorn tekent. Bertus en Henny van der Horst uit Harderwijk nemen op 9 september de allerhanderit voor hun rekening en op 7 oktober zal de equipe van het voorzitterspaar Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel de wijnrit presenteren. Het rittenseizoen wordt afgesloten met de traditionele snertrit, die op 18 november wordt uitgezet door de Barneveldse equipe Johan en Wendy van der Hoef.

Omstreeks 22.30 uur bedankte voorzitter Hazeleger de aanwezigen voor hun belangstelling en voor de in goede sfeer verlopen vergadering. Voor informatie over de AMBC Achterveld kunt u terecht bij Herman Vrielink (tel. 0317 - 61 38 19) of op de website www.ambcachterveld.nl.

   
Kampioenen C-klasse:
Willem en Arda Olie
Kampioen B-klasse:
Joop van der Gronden
   
Kampioenen A-klasse:
Bertus en Henny van der Horst
Kampioenen A- en B-klasse
   
omhoog
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter