Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
      2021 - heden
      2020
      2019
      2018
      2017
      2016
      2015
      2014
      2013
      2012
      2011
      2000 - 2010
  Jubileum
  Toetsenbord
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Jaarvergadering 2012


Uit de Barneveldse krant van 12 januari 2012

Van der Horst wint A-klasse

 

AMBC huldigt haar

kampioenen

ACHTERVELD - Autopuzzelclub AMBC Achterveld heeft maandagavond tijdens haar jaarvergadering de kampioenen van het seizoen 2011 gehuldigd. De Harderwijkse equipe van Bertus en Henny van der Horst hadden de beste troeven in handen en werden uiteindelijk met maar liefst 198 punten overtuigend kampioen.

Ook in de overige klassen werden bijzonder goede prestaties neergezet. In de B-klasse wist equipe Jan en Marion Hammink uit Almelo zelfs de maximaal haalbare score van 200 punten te behalen. In de C-klasse liet de damesequipe Judith en Mylène Brundel uit Hoogland de opponenten ver achter zich. Met hun 180 behaalde punten promoveerden zij op verdienstelijke wijze naar de B-klasse.

Om 20.00 uur werd de vergadering door voorzitter Henk Hazeleger geopend. In zijn openingswoord sprak hij de leden loffelijk en positief toe en hij was verguld met de "goede deelname" aan de puzzelritten.

"Enerverend"

Vervolgens kreeg secretaris Paddy Jans het woord. Hij keek terug op een "enerverend rittensportseizoen". Jans bedankte de vele vrijwilligers die volgens hem vaak achter de schermen blijven. Met de uitspraak dat de AMBC een "fantastische basis" heeft en er daarom veel vertrouwen is in de toekomst, sloot de secretaris zijn inbreng af.

In het hierna volgende financiële gedeelte was het woord aan de penningmeester Jan Traa. Ook hij toonde zich tevreden over de resultaten en sprak van een gezonde vereniging met veel perspectief voor de toekomst. Vervolgens werden alle adverteerders en sponsors bedankt voor hun ‘onmisbare bijdrage’. Een speciaal woord van dank ging naar transportbedrijf De Haan uit Nijkerk, die de sponsoring van de uitzetters verzorgt. Ook klonk er veel waardering voor de vrijwilligers van startlocatie De Moespot die ervoor zorgen dat de puzzelaars een echt thuishonk hebben in Achterveld. Het bestuur presenteerde vervolgens haar plan om in het komend seizoen extra aandacht te besteden aan nieuw en vooral jong publiek. "We willen graag weten wat leeft onder onze deelnemers en hier zo goed mogelijk op inspelen", aldus vice-voorzitter Adri Brundel. Ook wil het bestuur de puzzelhobby meer bekendheid geven en breed uitdragen om zo de vereniging nog sterker te maken in de toekomst.

De Achterveldse vereniging is in de omstandigheid dat het aan belangstelling voor hun puzzelritten niet ontbreekt. Wat volgde, was de prijsuitreiking. In de C-klasse, waar de deelnemers met weinig of geen ervaring uitkomen, werden Judith en Mylène Brundel uit Hoogland kampioen met 180 punten. Zij hebben een heftige strijd gestreden en uiteindelijk een zeer verdiende overwinning behaald.

In de B-klasse was een sublieme prestatie geleverd door Jan en Marion Hammink uit Almelo. Zij wisten maar liefst alle 200 haalbare punten in de wacht te slepen en hielden de concurrentie op grote achterstand. Een equipe waar menig A-klasse rijder voor uit moet kijken in het nieuwe seizoen.

In de A-klasse, waarin de cracks in de rittensport uitkomen, ging alle eer naar de Harderwijkse equipe Bertus en Henny van der Horst. De topequipes van Nederland komen graag naar Achterveld om hun krachten te meten. De bijna maximale score van 198 punten, die de trotse winnaar op haar naam wist te zetten, is daarom zeker een uitzonderlijke prestatie te noemen.

Rittenprogramma

Het rittenprogramma voor dit jaar is ook vastgesteld: Op 18 maart gaat het seizoen van start met de Lenterit, uitgezet door de equipe van het voorzitterspaar Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel. De Oranjerit zal op 22 april plaatsvinden, de uitzetters zijn Ruud van Stijn en Arie Plugge uit Wijk bij Duurstede. Op 28 mei wordt in de ochtend een Pinksterrit georganiseerd, de uitzetters zijn Bertus en Henny van der Horst uit Harderwijk. Adri en Michel Brundel uit Hoogland nemen op 9 september de Allerhanderit voor hun rekening en op 7 oktober zal Joop van der Gronden uit Renkum de Wijnrit presenteren. Het rittenseizoen wordt afgesloten met de traditionele Snertrit, die op 18 november wordt uitgezet door de equipe van Paddy Jans en Joan Oostveen uit Wijk bij Duurstede.

Nadat in de rondvraag nog enkele punten onder de aandacht werden gebracht, bedankte voorzitter Henk Hazeleger omstreeks 21.45 uur de aanwezigen voor hun belangstelling.

Voor informatie over AMBC Achterveld kan men terecht op de website www.ambcachterveld.nl.


 

     
     
   
Kampioenen A-klasse:
Henny en Bertus van der Horst
Kampioenen B-klasse:
Marion en Jan Hammink
   
Kampioenen C-klasse:
Mylène en Judith Brundel
Alle kampioenen
   
omhoog
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter