Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
      2021 - heden
      2020
      2019
      2018
      2017
      2016
      2015
      2014
      2013
      2012
      2011
      2000 - 2010
  Jubileum
  Toetsenbord
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Jaarvergadering 2013


Uit de Barneveldse krant van 11 januari 2013

AMBC huldigt kampioenen

 

Record aantal puzzelaars

in 2012

ACHTERVELD - Autopuzzelclub AMBC Achterveld heeft maandagavond tijdens haar jaarvergadering de kampioenen van het puzzelseizoen 2012 gehuldigd. De Hooglandse equipe van Adri en Michel Brundel scoorde het hoogst en werd met maar liefst 199 punten overtuigend kampioen A-klasse.

Ook in de overige klassen werden goede prestaties geleverd. In de B-klasse werden Bas en Marieke Slob uit IJsselstein met een score van 192 punten overheersend kampioen. In de C-klasse kwam na een heftige strijd equipe Rob en Bep Goudriaan uit Soest als winnaar uit de bus. Met hun 194 behaalde punten promoveren zij op verdienstelijke wijze naar de B-klasse.

"Veel dynamiek"

Voorzitter Henk Hazeleger sprak met trots over "de subliem draaiende vereniging". "Er is veel dynamiek in de club, we draaien goed, maar dat is geen reden om achterover te leunen", aldus de preses. "We ontplooien continue nieuwe initiatieven om onze vereniging aantrekkelijk te houden".

De secretaris van AMBC Achterveld, Paddy Jans keek na de opening van de voorzitter terug op een fantastisch rittensportseizoen. Jans was vol lof over de grote deelname aan de puzzelritten van de Achterveldse vereniging. Op de zes ritten kwamen maar liefst 295 equipes aan de inschrijftafel, een ongekende deelname, een nieuw record waar de club trots op is. De secretaris bedankte het enthousiaste vrijwilligerscorps dat voor de club van grote waarde is. Met de uitspraak dat er met deze geweldige basis veel vertrouwen is in de toekomst, sloot hij zijn inbreng af.

Penningmeester Jan Traa kreeg vervolgens het woord om het financiële gedeelte te presenteren. Ook hij sprak van een gezonde vereniging en toonde zich tevreden over de resultaten. Traa gaf duidelijke toelichting op zijn heldere begroting en sluitende balans, en daar waren de leden zeer tevreden over. Hij bedankte alle adverteerders en sponsors voor hun 'onmisbare bijdrage'. Een speciaal woord van dank ging naar transportbedrijf De Haan uit Nijkerk, die de sponsoring van de uitzetters verzorgt. Ook klonk veel waardering voor de vrijwilligers van startlocatie De Moespot die een belangrijke bijdrage leveren aan de gezelligheid tijdens de puzzelritten.

Vice-voorzitter Adri Brundel presenteerde hierna de nieuwe ontwikkelingen binnen de club. De AMBC is nu ook te volgen op Facebook en Twitter, ook via de nieuwe media willen zij zoveel mogelijk de puzzelrittensport promoten. Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom, en voor de club ligt hier een hoge prioriteit. Het bestuur meldt dat haar puzzelritten ook steeds aantrekkelijker worden voor jonge deelnemers, en daar ligt een heldere en duidelijke focus aan ten grondslag. Onlangs is een enquête gehouden onder de vooral nieuwe deelnemers van afgelopen periode. "We willen weten wat leeft onder onze deelnemers en hier zo goed mogelijk op inspelen", aldus vice-voorzitter Adri Brundel. Ook wil het bestuur meer samenwerken met andere verenigingen om de mooie puzzelhobby meer bekendheid te geven en op deze wijze de vereniging nog sterker te maken voor de toekomst.

Huldiging kampioenen

De huldiging van de kampioenen vormde een speciaal moment. In de C-klasse, waar de deelnemers met weinig of geen ervaring uitkomen, eindigden Rob en Bep Goudriaan uit Soest op de eerste plaats met 194 punten. In de B-klasse is een goede prestatie geleverd door Bas en Marieke Slob uit IJsselstein. Zij slaagden erin continue goede prestaties neer te zetten tijdens het rittensportseizoen. Uiteindelijk wisten zij 192 punten in de wacht te slepen en hielden de concurrentie ver achter zich.

Sublieme prestatie

In de A-klasse, waarin de beste rittensporters uit Nederland uitkomen, ging de hoogste eer naar de Hooglandse equipe Adri en Michel Brundel. Zij wisten ondanks de zware concurrentie een sublieme prestatie neer te zetten waarvoor van de aanwezige puzzelritliefhebbers veel bewondering was. De bijna maximale score van 199 punten, die de trotse winnaar op haar naam wist te zetten, is een waar huzarenstuk wat volgens "de kenners" niet zomaar geëvenaard zal worden.

Rittenprogramma

Het rittenprogramma voor dit jaar is ook vastgesteld: Op 17 maart gaat het seizoen van start met de Lenterit, uitgezet door de equipe van het voorzitterspaar Henk en Jannie Hazeleger uit Scherpenzeel. De Oranjerit zal op 22 april plaatsvinden, de uitzetters zijn Adri en Michel Brundel uit Hoogland. Op 20 mei wordt in de ochtend een Pinksterrit georganiseerd, de uitzetters zijn Bertus en Henny van der Horst uit Harderwijk. Joop van der Gronden uit Renkum neemt op 8 september het Rondje Achterveld voor zijn rekening en op 13 oktober zullen Otto en Jasper Edelenbosch uit Amerongen de Wijnrit presenteren. Het rittenseizoen wordt afgesloten met de traditionele Snertrit, die op 17 november wordt uitgezet door Paddy Jans en Joan Oostveen uit Wijk bij Duurstede.

Na de presentatie van dit programma wees Adri Brundel er nog op dat de inschrijftafel in het vervolg tussen 12.15 tot 13.00 uur geopend is.

Na de rondvraag, waarin nog enkele punten onder de aandacht kwamen, bedankte voorzitter Henk Hazeleger omstreeks 22.15 uur de belangstellenden voor hun aanwezigheid.

   
Bedankt: Joan Oostveen, Jannie Hazeleger en Wim Eggenkamp Bedankt: Rob van Gijn (namens Jeannette), Annemieke Schoonderbeek, Jacqueline en Marianne van Bentum.
   
Kampioenen A-klasse:
Adri en Michel Brundel
Kampioenen B-klasse:
Bas en Marieke Slob
   
Kampioenen C-klasse:
Rob en Bep Goudriaan
Alle kampioenen
   
omhoog
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter