Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
      2021 - heden
      2020
      2019
      2018
      2017
      2016
      2015
      2014
      2013
      2012
      2011
      2000 - 2010
  Jubileum
  Toetsenbord
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Jaarvergadering 2018


Uit de lokale pers januari 2018

Equipe Brouwer uit Leusden

kampioen bij AMBC Achterveld

 

Winnaars AMBC gehuldigd

AMBC Achterveld maakte maandagavond 8 januari tijdens haar algemene ledenvergadering het rittenprogramma van 2018 bekend.
Tevens zijn de kampioenen van afgelopen seizoen gehuldigd. In de C-klasse lieten Bart-Jan en Annet Brouwer uit Leusden met hun behaalde 198 punten hun opponenten ver achter zich. Ook in de overige klassen werden goede prestaties neergezet. Equipe Hans Beerenfenger en Jacques Ploeger uit Ede slaagden erin om met een score van 190 punten op verdienstelijke wijze te promoveren naar de A-klasse. Van de A-klasse deelnemers wist de equipe van Bertus Kolkman en Gerrit van Assen uit Wezep/Zwolle met 198 punten een prominente winnaarspositie in te nemen.

 

Om klokslag 20.00 uur werd de goedbezochte vergadering door voorzitter Henk Hazeleger geopend. In zijn openingswoord sprak hij vol lof over de AMBC en benoemde de vereniging als een enthousiaste club waar we trots op zijn. "Kenmerkend voor de vereniging is dat er steeds weer nieuwe initiatieven worden ontplooit, er is altijd wel iets te verbeteren en dat doen we dan ook", aldus de preses. Dit jaar bestaat de Achterveldse vereniging 60 jaar en dat zal zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. Er wordt een speciale jubileumrit uitgezet met verrassingen voor de leden en deelnemers. De voorzitter bedankte alle uitzetters en controleurs en sprak zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers die altijd voor de club klaarstaan. Een speciaal woord van dank richtte hij aan transportbedrijf De Haan uit Nijkerk, die de sponsoring van de uitzetters verzorgt. Ook bedankte Hazeleger alle adverteerders en sponsors voor hun "onmisbare bijdrage" en sprak ook zijn waardering uit voor de vrijwilligers van startlocatie De Moespot die ervoor zorgen dat de puzzelaars een echt thuishonk hebben in Achterveld.

 

In zijn jaarverslag sprak de secretaris Paddy Jans over een subliem jaar. "Wij zijn supertrots op het dit jaar gevestigde deelnamerecord van maar liefst 383 equipes", aldus de enthousiaste scribent. Na nog een klein quizje onder de deelnemers over het totaal behaalde aantal strafpunten gaf Jans op zijn vertrouwde ludieke wijze een samenvatting van de gehouden ritten in 2017. Jans sprak over een zestal 'fantastische ritten', waarbij hij vol lof was over de deskundigheid waarmee de uitzetters hun kwaliteiten presenteerden aan het AMBC-publiek. Hij was lovend over de leden en het grote deelnametal aan de puzzelritten. Hij kijk met een zeer tevreden gevoel terug op het 2017 en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet voor de florerende vereniging.

 

Penningmeester Jan Traa was het volledig eens met de slotwoorden van Jans. Hij presenteerde op deskundige wijze de jaarcijfers en gaf een begroting voor 2018. Na beantwoording van een paar vragen stond het rittenprogramma voor het nieuwe jaar op het programma. Vicevoorzitter Adri Brundel presenteerde het programma als volgt. Op 11 maart gaat het seizoen van start met de lentepuzzelrit, uitgezet door Jaap Spaargaren. De Koningsrit zal op 22 april plaatsvinden, uitzetter is net als vorig jaar Joop van der Gronden. Op 21 mei wordt in de ochtend de pinksterrit georganiseerd, waarvoor Adri en Michel Brundel tekenen. Paddy Jans en Joan Oostveen nemen op 9 september het Rondje Achterveld voor hun rekening en op 14 oktober zullen Henk en Jannie Hazeleger de Jubileumrit presenteren. Het rittenseizoen wordt afgesloten met de traditionele snertrit, die op 18 november wordt uitgezet door Bertus en Henny van der Horst.

 

Tot slot gaf voorzitter Hazeleger toelichting op de jubileumrit. "Iedere deelnemer mag trucs indienen die de uitzetters verwerken tot één geheel. Dit samen met een paar speciale verrassingen zal deze rit een heel eigen karakter geven", aldus de voorzitter. Omstreeks 21.45 uur bedankte Hazeleger de aanwezigen voor hun belangstelling en voor de in goede sfeer verlopen vergadering.

   
Kampioenen A-klasse
Bertus Kolkman en Gerrit van Assen
Kampioenen B-klasse
Hans Beerenfenger en Jacques Ploeger
   
Kampioenen C-klasse
Annet en Bart-Jan Brouwer
Alle kampioenen
   
omhoog
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter