Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
      Miranda Boekweit
      Gerhard Disselhorst
      Marinus Veldhuis
      Willem Olie
      Jan Luijten
      Yolande Engelman
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2020
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Gerhard Disselhorst

 

Ik neem het toetsenbord over van Miranda, mijn dochter, waarmee ik al 25 jaar puzzelritten rij. Ik ben meer dan 40 jaar getrouwd, kom uit Raalte en heb 2 dochters en 4 kleinkinderen.

Onze eerste puzzelrit was een kermisritje in Broekland (uitgezet door Jo Hannink), waar we van de 22 vallen er 18 fout deden en 4 per ongeluk goed. Toch kregen we de smaak te pakken en gingen meer ritten rijden, soms wel 3x per week. Het record staat op 4 ritten op één en dezelfde Koninginnedag. Om 06:00 uur starten in Rijssen, daarna om 11:00 uur in Wezup, om 14:30 uur in Hellendoorn en ’s avonds nog een ritje ergens in Drenthe.

Nu rijden we alleen nog af en toe een ritje in Achterveld, Harderwijk, Elburg of Rijssen omdat Miranda 2 kinderen heeft en niet altijd meer weg kan. Maar we rijden nog steeds met heel veel plezier.

Ik heb al bijna 40 jaar een eigen bedrijf als smid; als warme smid. Ik heb het bedrijf overgenomen van mijn vader, die ook smid was. Het verschil tussen een warme en een koude smid is dat een warme smid met een smidsvuur het ijzer heet bewerkt en hier allerlei voorwerpen van smeed terwijl een koude smid alles zonder smidsvuur aan elkaar last.

Onlangs heb ik samen met een leerlingsmid een smeedijzeren luifel van het oude postkantoor (1920) in Arnhem geheel gerestaureerd. Ik werk veel voor aannemers die in de restauratiebouw zitten, maar doe ook opdrachten voor de monumentenwacht. Ik maak oude hekwerken, balkons, trapleuningen en klokketorens, maar ook ankers, duimen, spijkers, raambeschermers en gehengen. Dit laatste is een gesmeed ijzeren element, tenminste aan één kant voorzien van een langwerpig blad, waaraan een luik, raam of deur kan draaien.

Ik heb 35 jaar competitie tafeltennis gespeeld in de afdeling Zwolle, ben een fervent supporter van Go Ahead Eagles (waar ik al 40 jaar een seizoenkaart van heb) en kijk graag naar voetbal en andere sporten op televisie.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Marinus Veldhuis

Omdat hij bij ons uit de buurt komt en ook een competitiespeler tafeltennis was. We hebben samen veel duels uitgevochten en we zien elkaar nu dus nog regelmatig bij de puzzelritten.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter