Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
      Miranda Boekweit
      Gerhard Disselhorst
      Marinus Veldhuis
      Willem Olie
      Jan Luijten
      Yolande Engelman
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2020
  Toetsenbord 2019
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Marinus Veldhuis

 

Ik woon in Wijhe en ben 75 jaar oud. Ik zit dus al 10 jaar in de AOW. Ik heb vroeger een bloemenwinkel gehad, waar ik op mijn 65e jaar mee ben gestopt. Wijhe ligt aan de IJssel tussen Zwolle en Deventer, een heel leuke plaats met circa 8000 inwoners.

Vlak na mijn pensionering heb ik een hersenbloeding gehad waar ik aardig doorheen ben gekomen, alhoewel ik wel vergeetachtig ben geworden. Gelukkig heb ik nog veel hobby’s welke ik nog steeds kan beoefenen.

Allereerst de puzzelsport waarin ik al 55 jaar meerijd. Vroeger eerst op een bromfiets en later met de auto. Toentertijd had je veel clubs, maar dit worden er helaas elk jaar minder. Vroeger reden wij mee in de A-klasse, waar we veel van hebben opgestoken. Later zijn we overgeschakeld naar een lagere klasse en vinden het nog steeds leuk om een rit te rijden.

Ook heb ik veel getafeltennist wat ook een leuke ontspanning was. Ik ben daarbij tevens bijna 50 jaar secretaris geweest. Ik speel overigens nog steeds elke week in de 5e klasse. Mijn hoogste klasse was de overgangsklasse, dit was een klasse lager dan de 1e klasse. Nu speel ik wekelijks biljart op woensdagmiddag en iedere dinsdagmiddag ga ik kaarten, dit wordt in het bejaardencentrum gehouden. Bij het biljarten zijn 60 vaste leden en bij het kaarten 20 deelnemers.

Verder geef ik op donderdagmorgen tafeltennistraining aan bejaarde heren en dames. Iets wat ze heel leuk vinden. Op dinsdagavond geven wij met ons tweeŽn ook nog les aan beginnend tafeltennissers, iets wat eveneens leuk is om te doen. Als het niet te koud is, breng ik ook nog graag tijd door in mijn eigen groente- en bloementuin.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Willem Olie

uit Hellevoetsluis.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter