Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
      Miranda Boekweit
      Gerhard Disselhorst
      Marinus Veldhuis
      Willem Olie
      Jan Luijten
      Yolande Engelman
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2020
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Jan Luijten

 

Wij nemen het toetsenbord over van (zo heet hij niet maar hij luistert wel naar die naam) Willem Olie.

Onze eerste kennismaking met de rittensport dateert menen wij uit 2008, toen wij bij goede vrienden verbleven in hun recreatiebungalow te Garderen. Het was diep najaar, een trieste en regenachtige zondag toen wij een artikel in De Telegraaf lazen over een puzzelrit in Achterveld; de Snertrit. Onze vrienden zijn in die rit afgehaakt, maar voor ons was dit de start van een nieuwe hobby. We zijn dit jaar 40 jaar getrouwd en onze hobby heeft er nog niet toe geleid dat wij een echtscheiding willen gaan aanvragen.

Ik ben geboren op 21 juli 1945 in Katwijk aan den Rijn (gemeente Katwijk) en ben er altijd blijven wonen. Na mijn LTS opleiding kwam ik als 16 jarige in het bedrijf van mijn vader terecht. Na allerlei technische avondopleidingen gevolgd te hebben kwam ik tot de conclusie dat ik niet tot mijn pensionering in het autovak werkzaam wilde zijn. Het roer ging om en ik ben bedrijfseconomische avondopleidingen gaan volgen tot en met SPD. Als boekhouder, administrateur, opgeklommen tot hoofd van de economische en administratieve organisatie van een grote zorginstelling voor de ouderenzorg, waar ik tot mijn pensionering werkzaam ben geweest.

In mijn vrije tijd, ben ik nu de bestuurder van de Vereniging van Eigenaren van het appartementengebouw waar Eef en ik nu in wonen. Tevens ben ik, in vele gevallen samen met Eef, tientallen jaren actief geweest in verschillende verenigingen. Zo ben ik onder andere 21 jaar voorzitter geweest van een stichting tot bevordering van het jeugdwerk en daaraan gelieerde organisaties. Om fysieke redenen hebben wij deze bezigheden helaas moeten beŽindigen.

Een grote hobby van ons is om tijdens de vakantie met de auto, grote, zelf uitgestippelde en georganiseerde reizen te maken. Zo hebben wij van de Noordkaap in Noorwegen tot het zuiden van Spanje en Portugal, en alles wat er tussenin ligt, al voor een groot gedeelte bezocht. Hier hopen wij nog lang mee door te kunnen gaan. Andere hobby’s zijn, klaverjassen, bridgen en uiteraard puzzelen. Ondanks dat wij er menigmaal niets van "bakken" gaan wij elke keer weer met zeer veel genoegen naar Achterveld. Iedere keer zeggen wij tegen elkaar: "daar stinken wij niet meer in" . Alleen was dat nu maar eens waar!!

Voor allen die zich voor onze AMBC Achterveld inzetten, dank jullie wel voor alles wat jullie voor de vereniging en voor ons doen. Blijf ons plagen.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Yolande Engelman

Yolande en Paul zijn na afloop van de ritten in Achterveld en het bespreken van het ritverslag iedere keer weer in staat ons desolaat achter te laten in de trant van "Had je dat dan niet gezien". Maar vooral omdat het zulke aardige mensen zijn.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter