Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
      Lijda de Wit
      Rob Goudriaan
      Bas Slob
      Joop v.d. Gronden
      Nico Miezelmoe
      Erik van Schaik
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2022
  Toetsenbord 2023
  Toetsenbord 2024
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Bas Slob

 

Samen met mijn zus Marieke zijn we in 2007 in aanraking gekomen met het fenomeen puzzelritten. Marieke zag een aankondiging in het lokale krantje. Geen idee wat het precies zou inhouden, maar puzzelen en auto's leek ons een prima combinatie.

In het dagelijks leven ben ik IT consultant bij een CAD/PDM software bedrijf en ben ik vooral bezig met programmeren. Van jongs af aan al met computers bezig geweest en veel video games gespeeld en doe dit af en toe nog steeds.

Een grote hobby van mij zijn auto’s en alles er omheen. Het geld voor een Ferrari heb ik niet, maar altijd de gedachte gehad om zelf een sportwagen te bezitten. Op het internet kwam ik een bouwverslag tegen van iemand die zijn eigen auto had gebouwd. Zo is de gedachte ontstaan dat ook te doen.

Na wat uitzoekwerk ben ik bij een kitcar uitgekomen, een Westfield. Een kitcar is een bouwpakket om zelf een auto te bouwen. Dit lijkt simpel, maar je krijgt alleen de basis. De rest moet je zelf verzamelen van donor auto’s. Na een jaar bouwen is de auto inmiddels af. Ik ga met de auto regelmatig naar het circuit om wat meer gas te kunnen geven. Als het mooi weer is ga ik een lekker stukje toeren met de auto (of een puzzelrit rijden natuurlijk).

Op het circuit rijden is gaaf, maar rally rijden is voor mij de ultieme vorm van autosport. Na een aantal jaar van voorbereiding zijn Marieke en ik dit jaar begonnen aan dit nieuwe avontuur en hebben we de eerste rally kilometers al achter de rug. Dit is weer een hele nieuwe uitdaging waarbij veel komt kijken. De auto krijgt veel te verduren. Mijn neef helpt ook mee als service monteur tijdens de rally, een echte teamsport. Voor meer info over het rally rijden en mijn Westfield kijk op www.slobmotorsport.nl.

Verder ga ik graag op wintersport om te snowboarden en ben ik af en toe in het bos te vinden op de mountainbike.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Joop van der Gronden

Joop zet zich in voor meerdere clubs. We zijn hem zelfs tegenkomen tijdens de Rally in Ede als official. Wij waarderen zijn inzet enorm.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter