Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
      Bertus Kolkman
      Harrie v.d. Heijden
      Rinus Tieman
      Hans Keuning
      Bertus van der Horst
      Joke aan 't Goor
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2022
  Toetsenbord 2023
  Toetsenbord 2024
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

Rinus Tieman

 

   ... van Rinus Tieman

 

Ik ben een 72 jarige geboren en getogen Amsterdammer, die via de bollenstreek en Noord Limburg uiteindelijk samen met Els in Zwolle is beland.

Mijn opleiding zou je tegenwoordig HBO grafische technieken noemen. Na het afronden van de opleiding ben ik bij een WIFAC, een van de grote handelaren in grafische machines en materialen gaan werken en na 17 jaar als specialist in fotozettechniek (tegenwoordig DTP) met een belangrijk Amerikaanse vertegenwoordiging mee verhuisd naar AGFA in Rijswijk. Hier haalde ik marketingdiploma's en na vijf jaar verliet ik na de samenvoeging van de verkoopafdelingen in Nederland en België dit bedrijf weer om als hoofd calculatie in dienst te treden van KOVERTO in Venlo, toen de grootste enveloppenfabrikant van Nederland met een aantal buitenlandse filialen. Toen dit bedrijf helaas failliet ging heb ik een leidinggevende functie op de grafische afdeling van een sociale werkplaats in Venray aangenomen. Hier ben ik tot de VUT in 2004 gebleven.

Na mijn pensionering wilden we graag gelijkvloers gaan wonen en zijn na een speurtocht door heel Nederland in de VINEX-wijk Stadshagen in Zwolle gaan wonen, waar we het zeer na onze zin hebben. Een mooie flat met alle voorzieningen in de onmiddellijke omgeving. We zijn inmiddels bijna 50 jaar getrouwd en een grote hobby van ons is het maken van reizen over de hele wereld.

We hebben ooit kennis gemaakt met de rittensport door het oude populaire radioprogramma Juist op zondag! van Meta de Vries. We gingen ergens in de buurt van Breukelen rijden en kwamen er na de rit pas achter, dat er een (KNMV) reglement bestond. De rit werd op de motor gewonnen door Schopping. Els is vanaf de eerste rit altijd de chauffeur geweest en dat bevalt prima.

Na ons vertrek uit Amsterdam hebben wij lange tijd helemaal niet meer gereden. In Limburg kwamen wij opnieuw met de rittensport in aanraking en we zijn met veel plezier na de verhuizing naar Zwolle blijven rijden in de wijde omgeving van onze woonplaats.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Hans Keuning

We komen Hans al enige tijd regelmatig op ritten in Friesland en Gelderland tegen. Leuk dat deze ervaren rijder ook lid van de AMBC is geworden.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter