Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
      Marion Hammink
      Jan Traa
      Joan Oostveen
      Herman Vrielink
      Graddus de Haan
      Paddy Jans
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2022
  Toetsenbord 2023
  Toetsenbord 2024
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Marion Hammink

 

Ik ben in 1954 geboren in Almelo en als baby verhuisd naar Heerlen in Limburg waar mijn vader in de mijnen werkte. Na de sluiting van de mijnen kreeg mijn vader werk bij de aluminium fabriek in Delfzijl. Misschien wel mijn eerste kennsmaking met een puzzelrit, want een rit Heerlen naar Delfzijl was eind jaren 60 een enorme onderneming.

Na mijn huwelijk met Jan kwam ik terug in Almelo waar we nu nog steeds wonen. We hebben drie kinderen en inmiddels negen kleinkinderen.

Voor mijn huwelijk en in de eerste periode, voordat de kinderen waren geboren heb ik gewerkt als gemeenteklerk voor de gemeenten Delfzijl en Wierden. Na een periode thuis toen de kinderen klein waren heb ik vele jaren gewerkt bij de Almelose gordijnen- en vitrageleverancier Egger. Voor de ouderen onder u die zich nog de tv-reclames van het eerste uur kunnen herinneren. Dat was de firma die via zijn directeur in perfect Almeloos dialect het spotje afsloot met … "Tot ziens, bij u thuis …" Nadat in 2008 Egger definitief failiet ging, heb ik mij toegelegd op het oppassen op kleinkinderen waar ik tot op heden ten volle van geniet.

Daarnaast heb ik als hobby's lezen en puzzelen. Puzzelen … gewoon in een boekje of in de krant en daarnaast natuurlijk de puzzelritten in de auto. Bij het puzzelen op papier richt ik me vooral op cryptogrammen.

Met autopuzzelritten maakten we eind jaren 80 kennis door ritten te gaan rijden bij de RMC in Rijssen. Vele jaren reden we alleen in Rijssen, maar via een aankondiging op het internet kwamen we een keer in Achterveld terecht. We waren zo onder de indruk van de kwaliteit van de ritten en de sfeer bij De Moespot, dat we tot op heden zijn 'blijven hangen' bij de AMBC.

Het toetsenbord geef ik door aan ...
Annemieke Schoonderbeek

Omdat we die ook geregeld treffen tijdens de ritten van RMC-Rijssen.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter