Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
      Marion Hammink
      Jan Traa
      Joan Oostveen
      Herman Vrielink
      Graddus de Haan
      Paddy Jans
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2022
  Toetsenbord 2023
  Toetsenbord 2024
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Jan Traa

 

Ik neem het toetsenbord over van mijn vriendin Annemieke Schoonderbeek. Samen vinden wij het rijden van puzzelritten iets moois om te doen. Zelfs oppassen op de kleinkinderen en visites mogen er soms voor wijken. We rijden niet alleen bij onze thuispuzzelclub AMBC Achterveld maar ook in Harderwijk, Elburg, Veenendaal, Mill, Laren (gld), Weesp, Peize, Rijssen, Wilbertsoort, Rockanje, Drachten en vergeet de teamritten en nachtritten niet. En we kunnen het nog steeds niet.

Ik zie ons in 2004 nog De Moespot binnenkomen voor de Wijnrit. Meneer Buurman stond klaar om als volleerd gastheer ons op te vangen en ons te begeleiden in de geheimen van het reglement. Hij gaf ons aan dat het niet erg is om laatste te worden en dat we met plezier de rit moesten gaan rijden. Sindsdien hebben we volgens mij nog maar één rit van onze club gemist en mag ik als penningmeester mijn steentje bijdragen.

Ik ben meer dan 50 jaar geleden geboren in Amersfoort en getogen op een boerderij in Stoutenburg. Ik wist het zeker, ik wilde boer worden. Lekker op de trekker over de grasrijke velden. Na het VWO en de Hogere Landbouwschool vond ik boer zijn mooi, maar niet voor mij als vrijgezel. En de vrijheid zonder boerderij trok mij meer. Mijn broer Wilco heeft gelukkig de boerderij voortgezet. Na militaire dienst, Hoger Kader Dierveredeling en werk als vertegenwoordiger bij een voerfabrikant ben ik bij de Landbouwvoorlichting gaan werken. Ik woonde toen in Waddinxveen en ben gaan motorrijden bij de Boreftse Motorclub. Tijdens vele toertochten heb ik vele kilometers asfalt in binnen- en buitenland achter mij gelaten. Van Noorwegen tot de Pyreneeën en van Schotland tot de Dolomieten. De midweektoer, de 1e week van juni, is en blijft mijn motorweek. Dit jaar is Wales aan de beurt.

Naast dit beperkte motorrijden, zeil ik een paar keer per jaar, doe ik mee aan de fietsvierdaagse in Alphen aan den Rijn en dans ik stijl met Annemieke. Al vele jaren hebben we les en we doen het met veel plezier. Ook gaan we graag op vakantie met de caravan.

Nu ben ik werkzaam als inspecteur en woonachtig in Leusden en samen met Annemieke doen we de leukste dingen. Puzzelritten bijvoorbeeld.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Joan Oostveen

Één van de voor mij meest interessante en gewaardeerde medepuzzellaars.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter