Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
      Marion Hammink
      Jan Traa
      Joan Oostveen
      Herman Vrielink
      Graddus de Haan
      Paddy Jans
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2022
  Toetsenbord 2023
  Toetsenbord 2024
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Graddus de Haan

 

Mijn moeder ging direct na de oorlog werken bij de Maggifabriek in Amsterdam omdat er in Emmen geen werk was. Zij woonde daar bij haar tante aan de Brouwersgracht en toen der tijd werden er nog kolen gestookt, raad eens wie die kolenboer was die aan de deur kwam... Vader ging nog 3½ jaar in dienst naar voormalig Indië en direct daarna trouwden ze. Vanwege een kortstondige woningruil werd ik in Landsmeer geboren maar toog al na een paar maanden naar Amsterdam drie hoog boven de kolenzaak. Tot m'n 5e jaar gewoond in de Spaarndammerbuurt waar ik me overigens weinig van herinner. In 1958 kon m'n vader, die de kolenzaak in Amsterdam samen dreef met zijn broers, zelfstandig een kolenzaak overnemen in Barneveld. Daar heb ik m'n jeugd doorgebracht.

Na de lagere school naar de MULO. In die tijd hielp ik al veel in de zaak van vader die inmiddels steeds meer in het transport verzeild raakte omdat vanwege de komst van aardgas het stoken van kolen uit de tijd raakte. Na de MULO niet doorleren maar bij vader in de zaak en rijden op de vrachtwagen, de eerste 2 jaar zonder rijbewijs….. In die tijd Gerie leren kennen, m'n vrouw. In de verkeringstijd veel ritten gereden, de eerste bij Sportief, later ook bij veel andere verenigingen door het hele land. 21 oktober 1976 (!) getrouwd en in Nijkerk gaan wonen. Na de geboorte van onze eerste 2 kinderen zijn Gerie en ik in 1981 voor ons zelf begonnen met één vrachtwagen. We mochten er nog drie kinderen bij krijgen en de zaak groeide gestaag. Op dit moment drijven we het transportbedrijf G.L. de Haan samen met drie zonen en zijn we de trotse opa en oma van een aantal kleinkinderen en doen we, met name ik, het een stukje rustiger aan. Mijn (en onze) hobby's zijn wandelen, reizen, lezen, (soms nog) een rit rijden en (heel soms) een rit uitzetten.

Omdat dit stukje "toetsenbord" bedoeld is om te weten te komen wie de persoon Graddus de Haan is, wil ik ook graag kwijt dat Gerie en ik geloven dat God, de vader van de Here Jezus, ons heeft geschapen en dat we ons leven aan Hem te danken hebben. Ik ben blij met de AMBC Achterveld, een geweldige vereniging met enthousiaste ritrijders en bestuursleden.

Mocht u meer willen weten over ons, klik op:
http://www.gldehaantransport.nl/bedrijfsinfo/over-ons

Het toetsenbord geef ik door aan ... Paddy Jans

Na vele jaren zelf de Snertrit te hebben uitgezet, wordt dit nu al weer jaren door Paddy en Joan gedaan. Joan is al aan het woord geweest, maar we weten nog weinig van Paddy.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter