Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
      Michel Brundel
      Jasper Edelenbosch
      Jacques Ploeger
      Rianda Prijs
      Eef Luijten
      Jannie Hazeleger
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2020
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Jasper Edelenbosch

 

Mijn kennismaking met de puzzelrit komt door een radioprogramma van Meta de Vries. Ik neem jullie even mee in de tijd terug. We verplaatsen ons daarvoor naar de jaren '70.

De wereld voelde toen nog klein, zo zonder internet, maar Meta de Vries maakte deze wereld iets groter. Onze familie zat iedere zondagochtend met de oren tegen de radio geplakt, want Meta noemde de puzzelritten op die deze zondag gereden konden worden. Met de hele familie gingen we dan een dagje op pad en zodoende heb ik het puzzelritvirus op de achterbank van de auto meegekregen.

Jaren later, toen mijn broer Otto zijn rijbewijs had gehaald, zijn we samen bij M.A.C. Ermelo puzzelritten gaan rijden. Mijn mooiste ervaring daar was de eerste nachtelijke rit, de 1ste ronde van Ermelo, waarbij we in de B-klasse als eerste eindigden. Ik ben nu zo'n 10 jaar lid bij de AMBC, waarbij ik samen met Otto in 2010 kampioen werd in de B-klasse en volgens goed gebruik gepromoveerd ben naar de A-klasse.

Vanuit Ermelo ben ik via enige omzwervingen op mijn 18de beland in Utrecht, waar ik nog steeds woon. Vorig jaar waren mijn vrouw en ik alweer 25 jaar getrouwd en heeft onze jongste telg vorige maand het ouderlijk huis verlaten. Ik werk bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, waarvoor ik interviews afneem bij mensen thuis. Leuk werk, want ik spreek op deze manier vele mensen uit alle verschillende lagen van de bevolking.

Ik ben redelijk sportief. Naast een wekelijks bezoek aan de sportschool ben ik ook nog steeds actief in competitieverband met korfbal en als vrijwilliger voor de vereniging. In verloren uurtjes puzzel ik aan sudoku's (8-12 sterren) of andere uitdagende puzzels. Andere hobby's van mij zijn koken, poŽzie lezen en maken en ik beeldhouw een blauwe albast.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Jaques Ploeger

Vorig jaar hebben vooral A-klasse rijders iets geschreven, daarom kies ik iemand die actief is in de B-klasse.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter