Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
      Michel Brundel
      Jasper Edelenbosch
      Jacques Ploeger
      Rianda Prijs
      Eef Luijten
      Jannie Hazeleger
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2020
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Jacques Ploeger

Wat leuk, ik kreeg het toetsenbord toegeschoven van iemand die ik niet ken, maar die wel heeeeel goed is in puzzelritten rijden, zo te zien. Ik ben dat niet, maar geniet er wel enorm van.

Mijn naam is Jacques Ploeger, 64 jaar en ik rijd met veel plezier de ritten bij de AMBC samen met mijn schoonzoon Hans Beerenfenger. Ik ben getrouwd heb 2 dochters, 2 schoonzonen en 3 kleinkinderen (waarvan 2 van Hans). Ik voel me te jong voor opa, hoewel ik die status wel met plezier uitdraag. Sinds 1985 samen met mijn vrouw eigenaar van een juwelierszaak in het centrum van Ede, waar ik de prijzencommissie van de AMBC nog niet ben tegengekomen

Opgegroeid in Amsterdam, het Cartesiuslyceum (HBS-B) doorlopen, tijdens deze opleiding verhuisden mijn ouders naar Huizen wat betekende dat ik op een (opgevoerde) Honda viertakt brommer heen en weer moest pendelen. Direct na de HBS door naar Schoonhoven voor de opleiding horlogemaker en tegelijkertijd heb diploma voor juwelier gehaald. Een stage in Zwitserland bij de horlogefabriek van Certina rondde de opleiding af. Na eerst als horlogemaker gewerkt te hebben en daarna een aantal jaren bij een juwelier in Soest, hebben we in 1985 de kans gegrepen een juwelierszaak in Ede over te nemen. De consequenties werden later duidelijk. Veiligheid. Ik had al eens een gewapende overval meegemaakt, waarmee ik Opsporing Verzocht heb gehaald, maar het blijkt dat het criminele gilde meerdere methodes heeft om een hardwerkende ondernemer dwars te zitten.

Met een eigen bedrijf is er (vooralsnog) weinig tijd om er veel dingen naast te doen. Het beperkt zich tot denksporten, puzzels oplossen en natuurwandelingen zondagsvroeg, als het nog net niet licht is. Wild spotten in de natuurgebieden rond Ede; altijd raak! Gezien mijn leeftijd, zal ik over enkele jaren moeten stoppen met de winkel, maar zo lang de handjes nog niet trillen, wordt het vak horlogemaken verder thuis beoefend. Ik hoop dan tevens tijd te krijgen voor modelbouw en houtbewerking.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Hans van Schaik

Ik geef het toetsenbord door aan mijn zwager, Hans van Schaik, omdat hij ons (tijdens de rit) altijd waardevolle adviezen geeft die wij vervolgens in de wind slaan. Inmiddels is de koningsrit verreden, met voor ons al weer geen 1e plaats, maar we staan vooralsnog ergens bovenin en als dat zo blijft verdwijnen we volgend jaar ook naar de A-klasse om daar de concurrentie met hem en Erik aan te gaan.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter