Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2022
      Els van Rossen
      Bertus v.d. Linden
      Otto Edelenbosch
      Bart Stoffelsen
      Henk Schopping
  Toetsenbord 2023
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Bertus van der Linden

Mijn naam is Bertus van der Linden, 72 jaar en geboren en getogen in Hagestein. Al meer dan 40 jaar getrouwd met Dicky. Wij hebben 2 zonen en 6 kleinkinderen. Tot aan mijn pensioen werkzaam geweest in de vastgoedsector van ASR.

Samen met mijn broer Ben rijd ik nu al weer zo’n jaar of 10 mee aan de puzzelritten in Achterveld. Heel vaak maken wij onnodige fouten en soms slaan wij stukken van opdrachten over, omdat het toch te moeilijk is om al die aanhoudende opdrachten foutloos op te lossen… zonde van de tijd.

De puzzelhobby is begonnen in ons dorp Hagestein. Aan het begin van de jaarlijkse vakantie wordt er een vakantieweek georganiseerd met als hoogtepunt de autopuzzelrit. Een jaar of 15 geleden overleed de vaste uitzetter en heb ik samen met mijn broer het uitzetwerk overgenomen. Wij gebruiken hiervoor verschillende vallen van de AMBC. Vooral de discussie na afloop is altijd spannend en geeft veel stof tot napraten. De ritten zijn niet zo moeilijk als in Achterveld. Voorop staat dat men niet uit de route kan rijden en het nakijken een fluitje van een cent moet zijn.

Naast de puzzelsport ben ik actief geweest in de voetbalsport. Eerst als speler en bestuurslid bij de plaatselijke vereniging SC Everstein en later als scheidsrechter voor de grote KNVB. Afstanden van meer dan 200 km voor een wedstrijdje fluiten waren geen uitzondering en zelfs het niveau eredivisie zat in mijn pakket (wel eredivisiedames). Tot mijn 65e heb ik het fluiten met veel plezier vol kunnen houden. Op bestuurlijke vlak ben ik voorzitter van de plaatselijke ijsclub. In deze tijd een rustige functie.

Samen met mijn vrouw heb ik in het golfen een andere hobby gevonden. Zo'n 3 4 keer per week op de golfbaan in Vianen is geen uitzondering. Een sportieve inspanning en ontspanning aan te bevelen voor mensen met veel vrije tijd. Verder doe ik nog mee aan de plaatselijke klaverjaswedstrijden en is ook bridge geen onbekend spel voor mij. Bij dit alles hebben we samen ook nog een volkstuin van ruim 400 m.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Otto Edelenbosch

Dit om te weten te komen hoe het komt dat men in de puzzelsport zo fanatiek kan worden.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter