Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2022
      Els van Rossen
      Bertus v.d. Linden
      Otto Edelenbosch
      Bart Stoffelsen
      Henk Schopping
  Toetsenbord 2023
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Otto Edelenbosch

Bertus van der Linden heeft het toetsenbord bij mij achtergelaten met de vraag, hoe het komt dat men in de puzzelsport zo fanatiek kan worden. Leuke vraag Bertus, Het zit in de genen. Het DNA en het exact denken, die combinatie maakt een mix om fanatiek te worden. Ik zie het als een mooie eigenschap, maar je moet er niet in doorschieten.
 
Het begon lang geleden toen onze vader op zondag altijd naar Meta de Vries luisterde. Zij benoemde in haar radioprogramma alle puzzelritten in Nederland voor die dag. Hij koos er daar dan één van en we hebben dat puzzelrit rijden altijd met veel plezier gedaan. Toen de familie veel later naar Ermelo verhuisde, bleek daar ook een autoclub aanwezig. We werden lid en met een eigen rijbewijs zouden we wel eens laten zien wie de beste was. Een Kerstrit staat nog in ons geheugen gegrift, omdat we toen de 1e prijs wisten te winnen. Volgens mij was de prijs een verse kalkoen, maar daar twijfel ik een beetje over.

Na mijn schooltijd verhuisde ik naar Den Haag en hielden andere dingen me bezig. Ik was programmeur en vond mijn werk belangrijk, veel vrije tijd werd aan computers besteed. Daarnaast hield ik me in clubverband bezig met spelletjes zoals Go en Japans schaken. Als sport deed ik aan korfbal en hardlopen en ook heb nog eens meegedaan met de marathon van New York. Ook was ik een tijdje fanatiek met parachutespringen en organiseerde ik jaarlijks een rugzaktrektocht door de Ardennen.
 
Geen moment dacht ik nog aan puzzelritten, dat kwam pas weer een jaar of tien geleden. Ik weet niet meer wat de aanleiding was maar ik toen ik zocht of er een autoclub in de buurt van Amerongen was sprong de AMBC in Achterveld er echt uit vanwege de verzorgde website. We gingen een keer rijden en waren weer verkocht. Samen met mijn broer Jasper puzzelen we nu samen alweer zo’n tien jaar.

Als er op zondag geen puzzelrit is, ben ik aan het pianospelen of maak ik met vrienden een wat langere wandeling door een schilderachtige omgeving. Daarnaast ben ik dol op koken en je mag me ook wakker maken voor een goede, liefst komische film.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Bart Stoffelsen

Ik ben echt benieuwd hoe het jou/jullie is gelukt om binnen 5 jaar door te stoten naar de A-klasse.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter