Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2022
  Toetsenbord 2023
      Ronald Verdegaal
      Jan van Arkel
      Jacob aan 't Goor
      Nico Kamphuis
      Mitchel van der Hoef
      Henk Hazeleger
  Toetsenbord 2024
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Jan van Arkel

Geen onbekende naam in o.a. Achterveld, deze naam komt in Nederland wel meer voor. De vraag, in het vorige toetsenbord, heeft deze persoon een relatie met de straat waar De Moespot aan ligt? Het antwoord is kort, NEEN. De Van Arkel's hebben wel een rol gespeelt in de middeleeuwen, maar die waren niet altijd even vredelievend, sla Wikipedia er maar eens voor op. Maar goed, dat is verleden tijd. (excuus daarvoor)

Maar nu over mij, Jan van Arkel, geboren in Alphen aan den Rijn, zo'n 73 jaar geleden. Inmiddels al 50 jaar getrouwd en vader van 3 jongens die inmiddels ook zijn uitgevlogen, opa van 5 kleinkinderen en dat is genieten!! Nu alweer 42 jaar woonachtig in Soest, 35 jaar werkzaam geweest als technisch onderhoud medewerker bij de Christelijke Scholen in Soest, Soesterberg en Baarn.

Door mijn werkzaamheden, mocht en kon ik ook lid zijn van de Vrijwillige Brandweer van Soest. Een hobby die ik een ieder kan aanbevelen en waar collegialiteit en samenwerking hoog in het vaandel staat. Die samenwerking heb je ook nodig bij het puzzelen. In 1975 kwam ik in aanraking met autopuzzelclub MAC Rijnland in Alphen a/d Rijn. Samen met een collega uit het ziekenhuis, waar ik toen werkzaam was, namen we regelmatig deel aan de ritten in de C-klasse. Tot 1981, toen verhuisden we naar Soest. Is toch wel lang geleden eigenlijk. De kinderen groeiden op en in 2022 ben ik samen met mijn jongste zoon Mark weer gestart met puzzelen. We hadden er al eerder zin in, maar Corona hield ons ervan af, zoals zo velen daar last van hadden.

We moeten er weer even inkomen en de foefjes en de instinkers weer herkennen van de geroutineerde uitzetters, maar we genieten volop van de ritten die door hen zijn uitgezet. Als pensionado liggen er nu andere uitdagingen, de caravan staat eerdaags weer voor de deur en erop uittrekken is prachtig als je geen verplichtingen meer hebt. De puzzelritten worden er wel omheen gepland, dat is een voorwaarde, weer of geen weer!!

Het toetsenbord geef ik door aan ... Jacob aan 't Goor

Joke heb ik wel gevonden in de toetsenbordlijst, maar Jacob niet, vandaar.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter