Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2022
  Toetsenbord 2023
  Toetsenbord 2024
      Arjen Duursma
      Jaap Spaargaren
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Arjen Duursma

Bedankt Henk voor het doorgeven van het toetsenbord. Samen met mijn vriendin (aka echtgenote) zijn we inderdaad pas sinds kort met enige regelmaat deelnemers aan de puzzelritten. Daarvoor deden we jaarlijks mee met de 2-daagse puzzelrit van de personeelsvereniging van de TU-Eindhoven. Niet dat we daar ook maar iets mee te maken hadden, maar we werden gevraagd door een collega waar we regelmatig bordspelen mee speelden in de nachtelijke uren. Dat moet geweest zijn voordat we (inmiddels 3) kinderen hadden, dus minstens 18 jaar geleden.

Bij deze puzzeltocht draaide het voornamelijk om het herkennen van foto's van locaties of delen van locaties in de gevarieerde omgeving van de uitlopers van de Ardennen. Maar ook hier moest je goed opletten bij de de vraagstelling. Valt het gevonden object wel in de categorie die je aan het zoeken bent, zit het wel vast of is een tekst wel goed geschreven. Een combinatie van Corona, financiŽle risico's en mogelijk andere factoren hebben aan deze traditie echter helaas een einde gemaakt.

Dus op zoek gegaan naar alternatieven. Daarbij zijn we uitgekomen bij de AMBC Achterveld. Het gaat ons daarbij voornamelijk om de puzzels en minder om de punten. Dus eerst de regels en diverse verslagen bestudeerd en daarna maar gewoon in de A meegedaan. Erover lezen is echter iets anders dan het ook echt doen, maar het ging in ieder geval een stuk beter dan onze eerste keer Eindhoven. Voor ons echter geen reden om in de B mee te doen.

Inmiddels hebben we wat vaker meegedaan bij zowel Achterveld als andere verenigingen. Ook hebben we een fietstocht variant in Zeeland gedaan en puzzelen aan de keukentafel op de droogritten van MAC de W‚lden. We bakken er nog steeds niets van, maar kunnen inmiddels wel redelijk meepraten.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Jaap Sppargaren

Van Jaap hebben we ondertussen geleerd dat een Stafwagen niet een Duits woord is, maar een aanhangwagen van een specifieke toerist uit Spanje. Ik ben benieuwd wat Jaap ons in de komende rit weer zal gaan leren en waar hij nog meer zijn rol als uitzetter vervuld.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter