Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
      Silvia van Roekel
      Pieter Riemsdijk
      Ko Donk
      Rob van Gijn
      Martin den Dunnen
      Wim Eggenkamp
  Toetsenbord 2015
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 

   ... van Wim Eggenkamp

 

Net terug van vakantie naar het Zuid Spaanse AndalusiŽ met de camper werd ik verrast door het in mijn handen gedrukte AMBC-toetsenbord van Koos Orie, een collega rittenrijder die ik al zo'n 35 jaar ken van die ritten. Ritten rijden doe ik al vanaf mijn twaalfde jaar, eerst rechts achterin de auto bij ritten in Hooglanderveen en Achterveld (toen al). Vanaf mijn 6e bij een bromfietsclub in Amersfoort en later vanaf mijn 18e als chauffeur met mijn vader bij o.a. RAC Amersfoort en het Nationaal kampioenschap routebeschrijving. Beste resultaat kampioen B-klasse van Oost NL (RAC Oost) en derde bij een Nationale rit in de A-klasse. Eind jaren '80 de kaartleesbak op zolder gelegd om deze er in 2010 weer uit te halen en nu langzaam terug te komen.

Ik ben inmiddels 63 jaar, getrouwd met Ans met drie kinderen en trots op zeven kleinkinderen. Die kinderen met een leeftijd tussen ťťn en negen jaar geven mij buitengewoon veel levensvreugde. Het is ook leuk om ze dingen te leren, met name rekenen en ezelsbruggetjes voor grammatica.

Ik ben bedrijfseconoom en na tien jaar de importeur van CitroŽn en vier jaar die van Daihatsu te hebben "gediend" ben ik vervolgens inmiddels 24 jaar zelfstandig als financieel interim manager, met als specialiteiten Franse dochtermaatschappijen van Nederlandse "moeders" enerzijds (ik ben vloeiend Franstalig) en ondersteun anderzijds de laatste acht jaar bedrijven in financieel zwaar weer om die bedrijven weer rendabel te laten draaien met een passende financiering. Ik ben als zodanig in 49 bedrijven en organisaties werkzaam geweest.

Met wat meer vrije dagen aan het naderende einde van mijn loopbaan heb ik met name een aantal sportieve hobby's in de vorm van tennissen, golfen en de sportschool. Ik ben tevens voorzitter van een beleggingsclub van 20 man, die maandelijks aan- en verkopen doet met in het achterhoofd de boeiende en vaak spannende ontwikkelingen in de (inter)nationale economie. Daarnaast gaan we graag internationaal met de camper op pad om een aantal weken allerlei boeiende gebieden in Europa te ontdekken. Kortom: ik verveel me niet.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Bertus Kolkman

die met Gerrit van Assen enerzijds kwalitatief hoogstaande puzzelritten weet uit te zetten, waaronder bolpijl, en anderzijds als deelnemer ook uitstekende resultaten behaalt.

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter