Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
      Speech voorzitter
      Speech Schopping
      Fotoboek receptie
      Fotoboek inschrijving
      Fotoboek Stemerdink
      Fotoboek feestavond
  Toetsenbord
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toespraak Henk Schopping 50-jarig jubileum
 

Puzzelritten

In de jaren 50 reed mijn vader puzzelriten en ik vond het wel leuk. Hij kwam wel eens met een beker thuis. Later ging ik mee als kaartlezer en we wonnen samen heel wat prijzen.

Op mijn 18e jaar ging ik puzzelritten rijden op een bromfiets. Mijn vader ging mee als kaartlezer, we waren een goed koppel. We waren het af en toe niet eens en hadden dan de grootste ruzie wie gelijk had. 's Zondags reden we weer samen en alles was vergeten.

Zo reden we in heel Nederland de Witte Bedjes rally, Amro Rally in Amersfoort, de Baggermolenrit en vele andere ritten. Zo werden we lid van verschillende verenigingen, de Zandrijders, B.A.O. Amersfoort enz., zo ook van AMBC Achterveld. Het was een leuke tijd, gezellig en veel deelnemers. Als bromfietser behaalde ik veel kampioenschappen.

Toen ging ik over naar de motor, dat ging ook goed. We reden ritten op het K.N.M.V.-reglement in de provincie Utrecht (PCC-ritten). Die werd ook georganiseerd door AMBC Achterveld in 1975, uitzetter heer Wimmers uit Amersfoort. De beste ging naar de LCC-ritten, de landskampioenschappen, en toen werd ik landskampioen in de motorklasse.

Daarna ging ik over naar de autoklasse. De ritten werden rommeliger, geen K.N.M.V.-reglement meer, maar een eigen reglement en het werd een praatje-pot-rit. We stonden met een aantal deelnemers (F. Schram, H. van de Wetering, J. Bebingh, Buurman, Slomp en Schopping) te discussiėren met woordenboeken, waar moeten we heen. Het was niet leuk meer, altijd gezeik. Toen ben ik ermee gestopt en 10 jaar niet meer gereden, maar bleef lid van AMBC Achterveld.

Het bestuur werd beter en het reglement werd ook aangepast, zeer goed, en het clubblad en een goede prijzentafel en de C-klasse, dat is heel goed en een aanwinst voor de rittensport. Nu komt de uitslag en het verslag en de nieuwe ritten op de computer. Dus ik rijd weer mee en hoop nog heel lang ritten te rijden. Er zijn al genoeg verenigingen opgeheven met te weinig deelnemers. De AMBC Achterveld krijgt steeds meer deelnemers, ook via de computer.

Dus voorzitter en bestuur, ga zo door en op naar het 60-jaar bestaan van uw vereniging.

Henk Schopping.

omhoog

  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter