Verslagen 2023
      Lentepuzzelrit
      Koningsrit
      Pinksterrit
      Rondje Achterveld
      Kleurenprachtrit
      Snertrit
  Verslagen 2022
  Verslagen 2021
  Verslagen 2016 - 2020
  Verslagen 2011 - 2015
  Verslagen 2006 - 2010
  Verslagen 1998 - 2005

Verslag Snertrit 2023
 

uitzetters Paddy Jans en Joan Oostveen
controleurs Henk en Jannie Hazeleger
verslag Otto Edelenbosch
datum 12 november 2023
 
Download routebeschrijving en uitleg:
 Rit A-klasse  Rit B-klasse  Rit C-klasse
 
 Uitleg A- en B-klasse  Uitleg C-klasse  Situatie 1-4
 
 Situatie 13-14  Situatie 16  Situatie 41-43

Bij de snertrit denk je aan snert en roggebrood met spek. We keken er al naar uit, maar eerst moesten we die rit nog volbrengen. En er stond ons een uitdaging te wachten. De kanshebbers in de clubcompetitie (A-klasse) waren al duidelijk, maar de vierde plek was nog niet vergeven. Daar waren maar liefst nog vijf deelnemers voor in de race. Okť, ik snap dat de vierde plek geen medaille krijgt. Maar als plek 1, 2 en 3 al vergeven zijn, dan gaat de strijd dus om plek 4.

In de ritten van Paddy Jans en Joan Oostveen zitten altijd ondoorgrondelijke vallen (voor ons), dus dat beloofde een hele middag puzzelen en genieten. Het begon vrij rustig met …

A 3. aanhoudend weg rechts
In de A-klasse kregen we een "aanhoudend" opdracht. We moesten maar liefst 16 keer rechts en hadden door, dat een weg al eerder gebruikt was in de vorige opdracht. Dat begon voor ons goed. Zie situatieschets.

7. na oxymorons asfaltweg links
Dat woord moesten we eerst opzoeken. Het is iets wat zichzelf tegenspreekt. Wij konden die oxymorons niet vinden en we wilden er niet te lang bij stilstaan. Met een beetje geluk goed gedaan.
 


11. na fietspad, "HOEVE GROOT ZANDBRINK" en "DE PADOCK" asfaltweg rechts
Bij dat fietspad twijfelden we, want wanneer ben je er voorbij? We gokten, dat daar de val niet in zat. Bij het bord met de tekst DE PADDOCK lazen we eerst DE PADOCK. Toen zagen we dat er toch echt DE PADDOCK stond. Het extra bordje DE PADOCK hebben we helaas niet gezien.
 

12. na paard en pulletje, "Klein Moorst" links
We stopten om te overleggen en toevallig was dat bij het bordje met het paard. Het woord pulletje moesten we opzoeken, maar het eendje vonden we gewoon in het gras.
 

13. na "11" vierspreng links
Schrijffoutje, maar ook een enorme instinker. De uitzetters hadden de viersprong gesaboteerd met een verkeersbordje. Dus was het geen viersprong. Het verkeersbordje was trouwens erg moeilijk te zien. Onthoud deze plek, want deze uitzetters plaatsen hier wel vaker een verkeersbordje (dit was zelfs aangekondigd in het clubblad). Ook moest je bij de opvanger door hebben dat je niet met een routeopdracht bezig was, maar met een hersteller. Wij hadden hem gelukkig door. Zie situatieschets.
 

A 14. na "PIL" 1e weg rechts (VADNA)
Iedereen zag bordje 1L. Dus deze hersteller moest je eerst uitvoeren. Wij zagen niet, dat VADNA niet geldt bij een hersteller. Dat was een duur foutje, maar ook een goede les. Zie situatieschets.
 

16. na "VOSKUILERDIJK", "Voskuilerweg" rechts
Een achterwaartse straatnaam geldt niet, maar en stond ook een straatnaambordje van de uitzetters. Toch fout gedaan. Het was erg druk met auto's, waardoor een verkeersbordje ontsnapte aan onze aandacht. Degenen die dat wel zagen moesten trouwens een flink stuk rijden om de goede J op te halen. Zie situatieschets.
 

19. na symbool van WiFi rechts
We zagen dat WiFi een afkorting is en dat mag niet.
 

21. na goedgekeurde auto rechts (Vadna)
Die Vadna met kleine letters hield ons bezig. Daarnaast vonden we elke auto goedgekeurd. Maar goed, de echte val zat 'm in het kenteken van de auto. Daarin stond HK. Deze hersteller hebben we nooit gezien.
 

25. "Beautykeesplein" links
Dat is een vreemde, maar ook goede opdracht. We moesten goed kijken, want het straatnaambordje was niet helemaal onderstreept. Wij haalden de opvanger, maar hadden niet door dat een DLW was vervangen door een DLVV. Foutje, Bedankt.
 

Tijdens de opdrachten 25 t/m 30 dient u bedden, dekens en kussens als niet aanwezig te beschouwen.
26. na twijfelaar links

We zagen Herman met een verwarrende tekst, maar hadden door dat Herman aan het twijfelen was. Gewoon naar links.
 

27. na gouden koets links
Geen hoofdletters, dus we zochten naar een koets van goud. Die vonden we niet, wel een opvanger.
 

Tijdens de opdrachten 25 t/m 30 dient u bedden, dekens en kussens als niet aanwezig te beschouwen.
29. einde weg rechts

Ja, we hadden wel gezien dat bedden en kussens niet aanwezig waren, maar hadden niet door dat dat ook geldt voor het stempelkussen. Mooie val.
 

36. na Eifeltoren en big Ben asfaltweg links

We zagen dat het Eiffeltoren moest zijn met dubbel F. Ook zagen we dat we nog even moesten doorrijden vanwege de situatieschets.
 

37. na limousin links
Het goede woord is natuurlijk limousine. Dat vonden we een beetje te makkelijk en vonden in Van Dale dat limousin een rund is. Op het eerste plaatje stond ook een rund, dus konden we links.

42. aanhoudend weg rechts
Hier moest je erg goed opletten welke wegen gebruikt waren (ook in de voorgaande opdracht). Dat ging niet helemaal lekker. Misschien begonnen we moe te worden. Zie situatieschets.

50. "Kolhovenstraat" links
Hier waren we weer wakker, want de straat heette Koolhovenstraat, met dubbel O.
 


51. Na Hans en George, voor George en Hans rechts
We zagen Hans Kazan, en George Baker. Wie fan is van George Baker weet misschien dat hij eigenlijk Hans heet. Wij wisten dat niet. Mooie val.
 

53. einde weg rechts
Mooie val met het verkeersbord, waardoor je bij de stempelcontrole niet mag keren. Later kom je er weer (op een andere manier) en moest je doorhebben. dat je de tweede keer wel mocht keren. We waren wakker.

56. na naam van woestijn rechts.
Wij vonden dat Gobi zonder woestijn erachter niet volledig was (je zegt nooit Gobi, maar altijd Gobi woestijn, in tegenstelling tot Sahara). Dat was fout gedacht.
 


58. na Barneveldse postcode asfaltweg links
We zagen een postcode met AL. Ofschoon er een groot getal voor stond was het een herstelopdracht.
 

65. na onmogelijke opdracht links
We konden hier niet zoveel mee en hebben gegokt om rechtdoor te rijden. Dat was goed gegokt.

72. Voorangsweg links
Een spelfout, er ontbrak een r. Na doorrijden zagen we een voorrangsbordje, maar wij reden door naar de goede opvanger.
 


73. na viaduct, bouten en moeren, "Otelaarseweg" rechts
We zagen wel de plaatjes en de moeren, maar geen bouten. We hebben gegokt dat die bouten wel ergens te zien waren, ook omdat het geen MUG was. Dat hebben we goed gegokt.
 

74. na "SNERT" en Frygische muts links
We hebben een plaatje van die muts opgezocht en lang staan twijfelen. Uiteindelijk vonden we de smurfenmuts goed. Weer een goede letter.
 

77. na DLW, palet, pellet en pallet rechts
Deze fout gedaan. We hadden alles opgezocht in Van Dale, maar die geperste houtkorrels waren toch echt pellets (staat niet in Van Dale). Je moest wel een 10 voor taal hebben om dit goed te doen.
 
 

A 80. na geluid van een aap rechts (MUG, je mag over bedrijfsterreinen rijden)
Hele gemene, omdat je over bedrijfsterrein mocht rijden, maar weer niet als je met de hersteller bezig was. We zagen dat niet en liepen daarom regelrecht in de val.

84. Voor klinkerweg, "Rentinckstraat" rechts.
Mooie val. Door de ritpijl mocht je de weg niet als klinkerweg beoordelen. Deze hebben we fout gedaan, maar het was al laat zullen we maar zeggen.
 


Paddy en Joan, jullie hebben jezelf met deze rit overtroffen. Henk en Jannie hebben daar vast ook een hele kluif aan gehad bij het controleren van de rit. Hartelijk bedankt daarvoor. Er waren veel echt moeilijke vallen met dubbele bodems en dat maakte deze rit een hele uitdaging. Dat bleek ook uit het aantal fouten, toen we de controlekaart terugkregen. We hadden maar liefst 10 fouten en flink wat tijdstraf.

De snert en roggebrood met spek bracht ons weer in goeden doen. De loterij was erg verzorgd met prijzen voor ieders smaak. Je moest alleen een beetje geluk hebben. Bedankt voor de organisatie daarvan.

De vierde plek in de clubcompetitie zou waarschijnlijk aan onze neus voorbij gaan. Nou ja, volgend jaar nieuwe kansen. Wij zijn er volgend jaar zeker bij. De vallen die Paddy en Joan ons deze keer hebben voorgeschoteld willen we volgend jaar niet meer fout doen.

Tot ziens in het volgende ritten seizoen.

Otto en Jasper Edelenbosch
 

Verslag aanvullende punten B- en C-klasse
 

BC 3. na H "63" rechts
Je zoekt een huisnummerbordje. De grote tekst op de garagedeur is geen huisnummerbordje en de twee tegeltjes op het plaatje ook niet.
 

C 13. na "11" viersprcng links
Zie de uitleg voor de AB klasse. De routecontrole N is voor de C-klasse neutraal. Zie situatieschets.

B 14. na "PIL" 1e weg rechts
De opdracht is hetzelfde als de A-klasse opdracht. Het enige verschil is het ontbreken van (VADNA) in de routeopdracht. Voor de B-klasse is de eerste weg naar links dus niet aanwezig vanwege het verkeersbord aanduidende doodlopende weg. Zie situatieschets.
 


C 14. na "1L", voor RC rechts

1L is een herstelopdracht (eerste weg links) en deze moet je direct uitvoeren als je het bordje met de tekst 1L voorbij bent. Vanwege het verkeersbord aanduidende doodlopende weg gaat dat niet en moet je dus doorrijden naar de volgende routecontrole. Zo kom je keurig door deze opdracht. Zie situatieschets.

C 16. na "VOSKUILERDIJK", "Voskuilerdijk" rechts
Eerst zoek je de tekst VOSKUILERDIJK, die staat keurig op het officiŽle straatnaambord. Daarna moet je Voskuilerdijk links (let op de verschillende schrijfwijze). Dit gaat niet, want op het door de uitzetter geplaatste straatnaambord staat Voskuilerweg. Rechtdoor rijden dus.
 

 

C 41. na naam van maand welke 28 dagen heeft 1e weg rechts (MUG)
Iedere maand heeft 28 dagen, de meeste maanden zelfs meer. Dus direct na de naam van de eerste maand de opdracht uitvoeren.


Verslag A-klasse: Otto Edelenbosch

Verslag B- en C-klasse: Jannie Hazeleger
 


omhoog

  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter