Vereniging
  Bestuur
  Lidmaatschap
  Startlocatie
  Clubblad
  Jaarvergadering
  Jubileum
  Toetsenbord
      Index toetsenbord
  Toetsenbord 2011
  Toetsenbord 2012
  Toetsenbord 2013
  Toetsenbord 2014
  Toetsenbord 2015
      Bertus Kolkman
      Harrie v.d. Heijden
      Rinus Tieman
      Hans Keuning
      Bertus van der Horst
      Joke aan 't Goor
  Toetsenbord 2016
  Toetsenbord 2017
  Toetsenbord 2018
  Toetsenbord 2019
  Toetsenbord 2022
  Toetsenbord 2023
  Toetsenbord 2024
  Kroniek vereniging
  Kroniek bestuur
  Kroniek kampioenen

Toetsenbord in handen...
 

 Bertus Kolkman

 

   ... van Bertus Kolkman

 

Geboren in 1955 en woonachtig in Wezep, in de gemeente Oldebroek. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam, bijna 30 jaar, in de weg- en waterbouw bij een middelgroot bedrijf, Van Gelder uit Elburg. Sinds de jaren zeventig actief in de routebeschrijvingsport.

In Elburg is een automobielclub actief, de Ellerijders, die al vele jaren routebeschrijvings- en kaartleesritten organiseren. Tijdens een van hun Vischpoortritten, ik dacht de 5e, werd een persconferentie gegeven. Via een vriend werd ik hiervan op de hoogte gesteld. Dus ik op zoek naar een bestuurder, het is publiek geheim dat ik geen rijbewijs bezit, en gaan met die Simca 1000. We brachten het er slecht van af, maar het virus had zijn werk al gedaan. Nu zet ik al meer dan 20 jaar zelf de Vischpoortrit uit. In 2014 was de 40e editie!

Later, samen met mijn bestuurder Wim Renes, hebben we vele ritten in den lande gereden en aan vele kampioenschappen meegedaan. Sinds een jaar of 7 rij ik nu met Gerrit van Assen. We rijden stad en land af om ook maar ergens een ritje te kunnen rijden. Dat kan zijn in Elburg, Best, Achterveld, Hoensbroek, Scheemda of Anna Paulowna. Het kan een puzzelrit zijn, maar ook een kaartleesrit of routebeschrijvingsrit. De weekenden zijn vaak dubbel bezet en ook door de week pakken we diverse ritjes mee. Zelf zetten we ook diverse ritten uit. Dit doen we niet alleen in Elburg, maar ook in Wijster, Laren, noem maar op. Ook maak ik al meer dan 25 jaar deel uit van het bestuur van de Ellerijders.

Naast de rittensport ben ik ook een voetballiefhebber. Ik heb zelf tot mijn 40e, op bescheiden niveau, gevoetbald bij OWIOS uit Oldebroek. Tevens een supporter van het grote Ajax, sinds die beroemde mist-wedstrijd in het Olympisch Stadion in Amsterdam in 1967.

In mijn verdere vrije tijd doe ik thuis de moestuin. We eten regelmatig dingen van 'eigen' land. Ik probeer graag weer diverse 'oude groenten' maar de hoofdmoot blijft aardappelen, bietjes en boontjes.

Het toetsenbord geef ik door aan ... Harrie van der Heijden

We komen Harrie en zijn vrouw Henny bij diverse ritten in Achterveld of in het zuiden des land veel tegen. Wat heeft hij ons te vertellen?

 
  Volg ons op
     AMBC op Facebook     AMBC op Twitter